Sociální automobil byl předán Centru osobní asistence

ilustrační foto: Flickr.com

Osobní automobil Dacia Dokker obohatil vozový park Oblastní charity Havlíčkův Brod. Stalo se tak v pátek odpoledne díky poděbradské reklamní agentuře Kompakt v rámci projektu „sociální automobil“.

Havlíčkův Brod – Vůz bude sloužit Centru osobní asistence. Marcela a Zdeněk Maruškovi z reklamní agentury Kompakt předali Centru osobní asistence osobní automobil Dacia Dokker.

Vůz byl pořízen za finanční podpory padesátky sponzorů z Havlíčkobrodska. Reklamní agentura Kompakt se projektu „sociální automobil“ věnuje již od roku 1997 a za tu dobu předala zhruba 500 těchto automobilů. Brodská Oblastní charita nyní má v užívání třetí automobil díky tomuto projektu. „Centrum osobní asistence své služby poskytuje od července 2003. Je to služba terénní. To znamená, že jezdíme do domácího prostředí klientů.

Pomáháme jim především se zvládnutím běžných každodenních dovedností a úkonů, které by člověk dělal sám nebýt zdravotního postižení nebo jiné znevýhodňující okolnosti,“ představila tuto sociální službu vedoucí Jana Zelenková.

„Automobil bude sloužit pracovníkům Centra osobní asistence, kteří se díky němu budou dostávat ke svým klientům, do jejich domácností. Centrum osobní asistence v rámci svých služeb nabízí i možnost přepravy svých klientů. Pracovníci nejčastěji dopravují klienty k lékařům, na různé pochůzky po úřadech, jezdí společně na nákupy a na kulturní a společenské akce,“ doplnila sociální pracovnice Centra osobní asistence Věra Kratochvílová.

Automobilu požehnal havlíčkobrodský vikář P. Hroznata Adamec. I když jeho požehnání bylo spíše směřováno uživatelům a zaměstnancům Centra osobní asistence, kteří k sobě budou mít díky tomuto vozu blíž.

Slavnostní chvíle byla doplněna hudebním vystoupením žáků Základní umělecké školy Havlíčkův Brod.

Přítomní vyslechli tři skladby pro akordeon v podání Radima Zelenky, dvě písně v podání Magdalény Jedličkové a Anežky Vašíčkové a na závěr ještě tři písně na kytaru zahrál Martin Gašpar.

Hosté mohli ochutnat sladké i slané občerstvení, které připravili zaměstnanci a klienti Centra osobní asistence.

První sociální automobil od firmy Kompakt Centru osobní asistence sloužil v letech 2006 – 2012.

Hana Fikarová
Havlíčkobrodský deník
http://havlickobrodsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.