Magistrát chce zabránit zneužívání karet ZTP

ilustrační foto: Flickr.com

Liberečtí radní schválili nové podmínky pro zřízení vyhrazeného parkovacího stání pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P.

Liberec – „Změny zajistí efektivnější kontrolu vyhrazených stání a omezí zbytečně prázdná či zneužívaná vyhrazená parkovací místa,“ uvedl technický náměstek primátora Tomáš Kysela.

„V minulosti se tu často naráželo na to, že lidé tato parkovací místa zneužívali, používali například kartičku ZTP od babičky, která ale s nimi nebydlela a podobně,“ říká primátor Tibor Batthyány. Nově tak budou muset žadatelé doložit místo trvalého bydliště či společnou domácnost. Součástí žádosti o přidělení parkovacího místa bude i lékařský posudek, který vyspecifikuje závažnost zdravotního postižení a potvrdí, že dotyčný neujde bez pomoci více než 100 metrů.

Další novinka se pak týká případných stavebních či jiných úprav. Pokud v prostoru, kde je vyhrazeno parkování pro ZTP a ZTP/P, dojde z důvodu veřejného zájmu ke změně dopravního režimu nebo jiným okolnostem, které znemožní stání zachovat, může být toto po předchozím projednání přesunuto či zrušeno bez nároku na náhradu vzniklých nákladů žadatele.

Ve spolupráci s Úřadem práce, který průkazy vydává, provede odbor dopravy porovnání existujících stání s počtem vydaných rozhodnutí a všechna neaktuální vyhrazená místa zruší.

Liberecký deník
http://www.liberecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.