Lidé se proběhli pro Aničku bojující se zákeřnou leukémií

ilustrační foto: Ian Britton / Free Foto

Sportovci, město, široká veřejnost, mateřský klub, pořadatelé kulturních akcí nebo například hospodští. Ti všichni se už zapojili do veřejné sbírky pro šestiletou Aničku Křehkou z Kraslic na Sokolovsku, která onemocněla leukémií.

Kraslice – Se zákeřnou nemocí bojuje už více než půl roku a další náročná léčba ji ještě čeká. Vlna solidarity se přitom zvedla i o uplynulém víkendu, kdy se do sbírky zapojili návštěvníci a samotní sportovci Street Games. Ty se konaly právě ve městě, kde Anička s rodiči žije.

Během sportovního klání akci pořadatelé přerušili a vyzvali všechny přítomné, aby symbolicky oběhli nebo jen prošli ovál kolem centrálního hřiště. Za každého zúčastněného věnují organizátoři do sbírky deset korun. Zapojilo se přesně 171 lidí. „Snažíme se takto pomáhat každý rok. Díky startujícím a fandům jsme už mohli přispět při koupi handbiku pro kamaráda, který je upoutaný na invalidní vozík nebo třeba na opravu místní tělocvičny, kde sportují děti,“ řekl pořadatel Street Games Jaroslav Obruča.

Sbírku pro Aničku pořádá Spolek přátel města Kraslice. Na transparentním účtě je už přes 150 tisíc korun. „Rodině podle potřeb peníze průběžně uvolňujeme z transparentního účtu, a to například na nákup čističky vzduchu a dalších věcí, které lékaři doporučují,“ řekl za spolek Otakar Mika. V posledních dnech na účet přibyla například částka 23 100 korun. Tolik se vybralo při otevírání nového rodinného pivovaru Krušnohor v Kraslicích. A peníze posílají i další lidé. „Ani neumím vyslovit, jak moc si pomoci vážíme. A to nejen finanční, ale i psychické. Lidé nám volají, povzbuzují. Drží nás to nad vodou,“ řekl otec Aničky Jiří Křehký s tím, že Anička nyní vstoupila do další obtížné fáze léčby. „Stále bojujeme. Anička je bojovnice,“ dodal.

Číslo transparentního účtu, kam lidé stále mohou posílat peníze, je 115¬595790207/100, v.s. 777.

JIŘÍ DROZDÍK
Chebský deník
http://chebsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.