Přijít na koncert. I to může pomoct

Přes sto dvacet hudebníků bez nároku na honorář letos zahraje na každoročním benefičním jihlavském festival s názvem Přijďte na koncert, pomůžete. Ten se odehraje již tradičně první zářijovou sobotu v jihlavském letním amfiteátru na Heulose.

Jihlava – Organizátoři z AlternativaPro se letos dohodli na partnerství hned se třemi organizacemi, které spojuje jedno – péče o nevidomé a slabozraké. Jedná se o obecně prospěšné společnosti Tyflo Vysočina Jihlava, Tyflocentrum Jihlava a Tyfloservis. „Právě na podporu těchto organizací poputuje celý letošní výtěžek ze vstupného, které činí stále spíše symbolických sto korun za vstupenku,“ přiblížil za občanské sdružení AlternativaPro Vítězslav Schrek.

Festivalový program bude letos opět pestrý. „Jedná se o dvanáct hodin nepřetržité muziky, dvacet jedna jihlavských kapel a přes sto dvacet hudebníků, kteří zahrají bez nároku na honorář střídavě na dvou pódiích,“ spočítal Schrek. K tomu je připraven tradičně bohatý program pro děti, které se staly v průběhu let samozřejmými návštěvníky této akce a v doprovodu svých rodičů mají vstup do 12 let zdarma. Letos s programem pro děti pomáhají dobrovolníci z Centra pro rodinu Vysočina a také tanečníci z Tanečního studia ESSI. Koncert začíná v pravé poledne a skončí o půlnoci.

Na benefičním koncertě zahrají

– Hairy Groupies – Dark spark – Joyners – M. A. T. – Jet Stream – Prodleva – Lady Kate – Major Major – Autobus – Čardáš Klaunů – Straight – Hak Mak – Cocakolaps – Rockle – Pro.story – Mr. Hanky – Devět životů – Zero number one – Apple spokesman – Vigo

Jihlavský deník
http://www.jihlavsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.