Projekt „BEZLEPKOVÍ“ společnosti AeskuLab vyhlašuje soutěž o nejlepší originální recept na bezlepkový pokrm. Soutěž potrvá od 13. do 31. července 2015. 1. cena – domácí pekárna s programem „bezlepkové pečení“
Všechny zaslané recepty posoudí odborná komise v čele s expertem na výživu Petrem Havlíčkem a lektorkou fitness Hankou Kynychovou. Na autory nejlépe hodnocených receptů čekají zajímavé ceny. Cílem soutěže je upozornit na rostoucí počet diagnóz celiakie v České republice.
Stále více lidí musí vlivem diagnózy celiakie vyřadit ze svého jídelníčku všechny potraviny obsahující lepek. I bezlepkové vaření však může být chutné, zábavné a inspirativní. Pokud máte v rodině či mezi přáteli oblíbený recept, který jste sami vymysleli, nebojte se pochlubit a zašlete ho do naší soutěže!
Zaslané recepty včetně fotografie pokrmu budou hodnoceny z hlediska originality, zdravotní prospěšnosti, výživové hodnoty i food stylingu. Hodnotící komisi předsedá odborník na výživu Petr Havlíček a lektorka fitness Hanka Kynychová, která je sama maminkou celiaka.
Pravidla soutěže
Soutěž probíhá od 13. do 31. 7. 2015
Do soutěže se zapojíte tak, že v uvedeném termínu zašlete svůj originání recept na jakýkoliv bezlepkový pokrm včetně fotografie na e-mail: soutez@prkonektor.cz
Soutěžící v e-mailu uvede:
Jméno, příjmení, město (pokud soutěžící chce zveřejnit)
název soutěžního pokrmu
recepturu pokrmu včetně gramáže, popisu přípravy a počtu osob, pro které je pokrm určen
fotografii pokrmu v dostatečné kvalitě
kontaktní e-mail nebo telefon v případě výhry
dobrovolné: vlastní komentář k receptu (např. odkud recept pochází, vazba na rodinnou tradici apod.)
Každý soutěžící může do soutěže přihlásit pouze jeden recept
Z došlých receptů vybere odborná komise tři vítězné recepty a deset receptů, které postoupí do hlasování na Facebook stránce projektu BEZLEPKOVÍ
O vítězi hlasování na Facebooku rozhodně počet tzv. like u příslušné fotografie
Vyhlášení výsledků soutěže proběhne 17. 8. 2015
Autoři vítězných receptů budou odměněni:
1. cena – domácí pekárna s programem „bezlepkové pečení“, 2. cena – poukázka na kurz vaření, 3. cena – bezlepková kuchařka, cena pro vítěze hlasování – dárkový koš s bezlepkovými potravinami v hodnotě 2 tis. Kč. Každý ze 4 oceněných navíc obdrží poukaz na vyšetření do laboratoře AeskuLab vztahující se k celiakii dle vlastního výběru (tkánová transglutamináza, endomysium, gliadin, celkové IgA).
Celiakie představuje celoživotní onemocnění, které se projevuje nesnášenlivostí lepku. Typickým příznakem je zánětlivé postižení sliznice tenkého střeva. V současné době nelze přecitlivělost na lepek léčit jinak, než přísným dodržováním bezlepkové diety. Podle statistik nemocí v Česku trpí přibližně 50 tisíc obyvatel. Projekt „BEZLEPKOVÍ“ zahájila společnost AeskuLab v roce 2013 s cílem seznámit širokou veřejnost s problematikou lepkové intolerance a upozornit na stále stoupající počet diagnóz celiakie.
Přidejte odpověď