Šéfka pečovatelek školila vojáky

Jitka Chvílová, vedoucí Pečovatelské služby Korytná a koordinátorka pomoci při mimořádných událostech, školila v Praze zástupce Generálního štábu Armády ČR.

Její mise se uskutečnila v rámci nové smlouvy, kterou s armádou uzavřela Charita ČR, pod jejíž správu pečovatelské služby patří. Jitka Chvílová patří k nejzkušenějším koordinátorům, v rámci své činnosti prováděla i několik šetření v rodinách postižených záplavami. Nyní své zkušenosti předávala zástupcům nejvyššího armádního velení včetně zástupce náčelníka generálního štábu, generálmajora Jaroslava Kociána.

„Záměrem armády je osvojit si poznatky tak, aby jejich vyškolení pracovníci mohli stejná sociální šetření provádět sami. Uvažuje se o tom, že zpočátku budou tuto činnost v rodinách provádět zaměstnanci armády společně s odborníky z Charity,“ vysvětlila Jitka Chvílová.

Výsledkem spolupráce armády a Charity je vznik Vojenského fondu solidarity. Peníze budou sloužit vojákům, kteří utrpěli ve službě závažná zranění, anebo přišli o majetek při mimořádných událostech. Na peníze přitom budou moci dosáhnout i jejich příbuzní.

http://www.idobryden.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.