Vyrazte na festival Colour Meeting

Bohnice fest

Ještě nemáte plán na druhý červencový víkend? Pak se vydejte do poličského parku u hradeb. Colour Meeting návštěvníkům nabídne hudbu, divadlo, ale i workshopy. Nebudou chybět ani domácí buchty….držitelé ZTP mají vstup zdarma.

Oblíbený poličský festival nemá v úmyslu lákat na jednu konkrétní hudební skupinu. „Festivalový program obecně má ambici návštěvníky překvapovat, poskytnout jim možnost objevovat nové hudebníky, divadelníky a vychutnávat si dobrou společnost a atmosféru,“ říká mluvčí festivalu Lenka Navrátilová. Pořadatelé po předchozích úspěšných ročnících vědí, že návštěvníci Colour Meetingu jsou hudební gurmáni a že jsou také otevření novým věcem. Podle Lenky Navrátilové dramaturg Dušan Svíba se tak nemusí omezovat jen mainstreamovým proudem. Letos se představí Venezuelané, Australanka, Rakušané, Slováci a samozřejmě i celá řada tuzemských kapel.

Hudba pro všechny

Pořadatelé stejně jako v minulých letech nenechali nic náhodě. „Věříme, že lidé přijdou na Colour Meeting jako celek, tedy nechat se překvapit, objevit novou oblíbenou kapelu, poslechnout si, co jinde jen tak neuslyší. Při tvorbě programu samozřejmě myslíme na konkrétní cílové skupiny návštěvníků festivalu a snažíme se, aby si každý našel to své,“ uvádí mluvčí. Mladší ročníky uvítají skočné Poletíme? nebo venezuelské Gypsy Ska Orquesta. „Příznivce tvrdší hudby zaujmou rakouští Gasmac Gilmore, klasiku neklasicky reprezentují Clarinet Factory. Odpoledne vystoupí tradičně klidnější hudebníci – Australanka Suzie Stapleton, čeští Bezobratři a Vlčí mág nebo slovensští Longital,“ líčí Lenka Navrátilová. Letošní program je rovněž ve znamení návratů. Kapely Zuby nehty nebo Dunajská vlna (původně Dunaj) určitě ocení i hudební matadoři. Samotný začátek festivalu bude už potřetí patřit divadlu. Všem příchozím se v pátek 10. července o půl páté odpoledne přímo v centru města na Palackého náměstí představí Squadra Sua s rodinnou pouliční groteskou nazvanou Bomberos. Pak už se lidé odeberou do parku u hradeb.

Program pro děti

Pestrá paleta v nabídce nečekájennadospělé. Nasvé si přijdou i děti. „Chtěli jsme odpoledne přímo dětem dopřát vedle divadel i speciální hudební program. Těšíme se tak v sobotu odpoledne na interaktivní hudební představení Příhody kluka BomBárďáka,“ přibližuje mluvčí festivalu. Kluci a holky se hry zapojí a tím bude pro ně zábavnější. Vedle hlavního areálu v parku budou v průběhu sobotního odpoledne probíhat divadelní představení nejen pro děti. „V centru festivalu pak nebude chybět dětský koutek, příjemná čajovna, fair trade, ani workshopy Bětky a Pavla Jasanských s hudebními nástroji,“ slibuje Lenka Navrátilová. Návštěvníci si každý rok pochvalují také festivalové stravování. Opět se mohou těšit na poctivý nášup. „Každý rok se snažíme jídelníček inovovat. Věříme, že k radosti a spokojenosti strávníků. Bez kávy do hrnku a dobré buchty si festival nedovede představit asi nikdo! Jsou to naše velké maličkosti, ale právě ty dodávají festivalu ten správný šmrnc,“ míní mluvčí poličského festivalu.

Těšte se na film

Ke Colour Meetingu patří i zajímavý film. „Projekce je naplánovaná ve spolupráci s Poličským kulturním létem ve dvorku Centra Bohuslava Martinů už ve středu 8. července ve 21.30 hodin. Letos bude na programu Kollywoodský film, tedy film z produkce tamilské kinematografie, s názvem Pohlceni zlem,“ dodává Lenka Navrátilová.
Colour Meeting se svým bohatým programem se koná od 10. do 11. července. Vstupnéna celý festivalový víkend pořídí návštěvníci v předprodeji za 215 korun, na místě za 300. Za samostatný páteční program pak zaplatí 180, v sobotu 220 korun. Děti do 140 centimetrů výšky a držitelé ZTP mají vstup zdarma.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.