Aplikace iCoach odnaučí kouřit

ilustrační foto: Javier Psilocybin / Flickr.com

Aplikace iCoach v Česku pomáhá přestat s kouřením už více než 12 tisícům lidí. Tuto aplikaci projektu „Ex-kuřáci jsou nezastavitelní“ si v Evropě stáhlo téměř 450 tisíc lidí.

ilustrační foto: Javier Psilocybin / Flickr.com

V Česku aplikace iCoach pomáhající při odvykání kouření zaujala přes 12 tisíc lidí. Většina českých uživatelů (95 %) dala v květnu přednost stažení do mobilního zařízení.

iCoach, podpůrný systém, který pomáhá přestat s kouřením, zaujal skoro 450 tisíc Evropanů, mezi nimi i přes 12 tisíc obyvatel České republiky. Všichni tito lidé se totiž zaregistrovali do bezplatné digitální platformy pro zdravotní koučink iCoach, a to jak ve verzi pro osobní počítače, tak i v podobě aplikace pro telefony a tablety s operačním systémem Apple a Android.

Tato bezplatná aplikace je dostupná ve 23 jazycích a v 28 zemích EU, a to včetně češtiny a České republiky. iCoach je tak přístupný všem, kteří mají zájem se navždy zbavit své závislosti na nikotinu.

iCoach 2015 nabízí moderní vzhled, uživatelsky jednoduché ovládání a nově i funkci osobních výzev. Aplikace i nadále povede uživatele pěti fázemi odvykání kouření. Tento bezplatný on-line nástroj pro skoncování s kouřením je založený na rozsáhlém vědeckém výzkumu a klinické zkušenosti psychologů a odborníků na komunikaci.

Uživatelé tak získají prakticky stejné rady, které by obdrželi, pokud by pomoc při odvykání kouření hledali v ordinacích specializovaných lékařů a odborníků.

Typickým uživatelem aplikace iCoach je muž ve věku 33 let.  Celkem iCoach v Evropě ke konci května využilo 448 796 tisíc lidí, v Česku pak 12 136.

Devadesát pět procent těch, kteří si aplikaci v Česku stáhli během května, k tomu využilo mobilní zařízení (telefon, tablet).

O projektu Ex-kuřáci jsou nezastavitelní:

Kampaň „Ex-kuřáci jsou nezastavitelní“ byla v roce 2011 zahájena Evropskou komisí s cílem přesvědčit mladé lidi ve věku 24 až 35 let k tomu, aby přestali s kouřením. Tato kampaň úspěšně pokračovala i v letech 2012 a 2013. Nynější ročník na ty předchozí navazuje a ještě více se zaměří na mladé lidi, které bude motivovat k tomu, aby pochopili výhody života bez tabáku. Nekuřáci se totiž mohou radovat z lepšího zdraví, většího množství peněz a celkově vyšší kvality života. Kromě toho ex-kuřáci snižují zátěž evropského
zdravotního systému.

tisková zpráva

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.