Rybáři zprovoznili bezbariérový přístup

Flickr.com ilustrační foto

Velká premiéra. O víkendu v rámci 38. ročníku závodu v lovu ryb na udici na Vojkově rybníce byla k vidění v podání ČRS MO Božičany jedna velká premiéra.

Byla totiž otevřena rybářská plocha s bezbariérovým přístupem pro imobilní rybáře. „Myšlenka vybudovat takovéto místo pro rybáře na Vojkově rybníce vznikla již v roce 2013, díky spřízněným firmám započaly zemní práce a po částech byl tento bezbariérový přístup k vodě budován až do stávající podoby,“ ohlédl se v čase zpátky hospodář MOBožičany Václav Šnajdr.
Premiéru si odbyl na přichystané ploše Martin Kaňka, který si tento počin rybářů hodně pochvaloval. „Byli jsme moc rádi, že jsme mohli bezbariérový přístup vyzkoušet, a hned v rámci závodů. Teď nás ještě čeká finální úprava povrchu příjezdové cesty a označení lovného místa orientačními tabulemi a poté by mělo být vše kompletní. Samozřejmě velké poděkování patří všem, co se nějakým způsobem na tomto našem projektu podíleli,“ podotkl Šnajdr.
V podání MO Božičany však nezůstane jen u jednoho bezbariérového přístupu. „Až bude zcela dokončen bezbariérový přístup na Vojkově rybníce, tak uvažujeme o výstavbě stejně přístupného místa pro vozíčkáře i na našem druhém rybníku, jehož jsme vlastníky, a to na rybníku Bahňák v Lesní ulici v Chodově,“ nastínil plány do budoucna Šnajdr.
Více informací o bezbariérovém přístupu naleznou zájemci na webových stránkách www.mobozicany.cz nebo natelefonním čísle: 606 333 810 u pana Václava Šnajdra.

Karlovarský deník
http://karlovarsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.