Fotbalisté pomohou dětem

V areálu SK Kravaře se v sobotu 20. června uskuteční už 14. ročník prestižní charitativní akce Pomozte postiženým dětem, jejímž partnerem bude stejně jako v minulých letech také Deník.

Výtěžek bude znovu věnovaný stacionáři pro děti a mladé lidi s kombinovaným postižením Mraveneček, provozovanému opavskou Charitou.
Program začíná od 13 hodin Turnajem sponzorů v malé kopanéa zúčastní sehomužstva: O2 Telefónica, Ostroj, Společné družstvo starostů a společností Autocont, Silnice Morava, Agrana a Statutárního města Opava. Nejočekávanější utkání začíná v 17 hodin, kdy budou míč na hřišti prohánět družstva Sportovních osobností Opavska a Staré gardy Slezského FC.
V doprovodném programu se uskuteční turnaj benjamínků. Pro návštěvníky akce je připraveno i mnoho atrakcí, například skákací hrad, projížďky na poníkovi, prohlídka historických motorek, ukázka policejní techniky, klaun MC Donald a možná vzlétne i horkovzdušný balon. Za třináct let konání této charitativní akce bylo vybráno 2 671 000 korun a Mraveneček za ně mohl svým klientům dopřát nejenom speciální vozidlo VW Transporter. Peníze pomáhají financovat provoz stacionáře a rehabilitaci uživatelů.
Opavský a Hlučínský deník se zapojí také do tradiční dražby dresů, která by měla odstartovat už příští týden.
Vloňském roce se do rukou rodičů Martina Vožníka, jenž trpí Niemann¬Pickovou chorobou, podařilo předat šek v hodnotě 44 tisíc korun. Letos bude výtěžek darován Veronice Baránkové. Dražit se budou například dresy obránce vídeňské Austrie Patrizia Stronatiho, rozehrávače BK Opava Jakuba Šiřiny a další.

Region Opavský a Hlučínský

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.