Medaile z Her pro radost nakonec odnášeli všichni

Téměř čtyři stovky klientů zařízení z celého regionu s různým stupněm fyzického i psychického postižení se sešly první červnové úterý na kolínském atletickém stadiónu Miroslava Tučka v Borkách.

Základní, Mateřská a Praktická škola v Kolíně zde totiž pořádala již tradiční Hry pro radost, na které se sjeli účastníci ze škol, sdružení a zařízení z Lysé nad Labem, Poděbrad, Kutné Hory, Nymburka, Uhlířských Janovic, Českého Brodu, Iváně, Čáslavi, Cerhenic, Červeného Hrádku, Kostelce na Černými lesy, Doubravčan, Bud a z Kolína kromě pořádající školy i ti z občanského sdružení Volno, Chráněného bydlení, Mely a jako host děti ze zálabské mateřské školy ve Štítného ulici.
Děti i dospělí s dětským rozumem své síly změřili v běhu na šedesát i čtyři sta metrů, v němž vyběhli všichni najednou, v hodu míčkem i skoku do dálky a také ve slalomu vozíčkářů s doprovodem. Nadšeně vítaným zpestřením byla účast dvou motorek Harley – Davidson a mistra v motokrosu Jiřího Čepeláka, který děti vozil na velké i malé motorce, nechyběly balónky, občerstvení i zmrzlina pro všechny.
„Jsme úplně nadšeni, o tyto hry je stále větší zájem a už se stávají tradicí, pořádáme vždy zimní a letní variantu, tyhle byly v pořadí už deváté. Letos jsme měli velké obavy z počasí, už večer před akcí jsme postavili stany a skákací hrad a bouřka nám to všechno pokácela a poničila, i při závodech se stahovaly mraky, ale nakonec sluníčko vydrželo,“ shrnul Tomáš Křiva, hlavní organizátor.
Medaile si odnášeli nejen ti s nejlepšími výkony, mezi nimiž dominovaly domácí dívky Tereza Dohnalová a Jiřina Křikavová, ale nakonec úplně všichni včetně tašek plných dárků a jako památku na krásný den i společnou fotografii všech zúčastněných z úvodního zahájení her.

ZDENĚK HEJDUK
Kolínský deník
http://www.kolinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.