Kvalita vody v přírodních koupalištích ve Zlínském kraji je dobrá

Kvalita vody v přírodních koupalištích ve Zlínském kraji je na začátku sezony velmi dobrá, řekla Eva Javoříková z Krajské hygienické stanice Zlínského kraje.

Hygienici letos v regionu kontrolují každé dva týdny osm vodních ploch. Poslední vzorky odeberou na konci srpna.
„Zatím nejsou nikde žádné problémy, všude je voda vhodná ke koupání. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dále,“ uvedla Javoříková. Podle ní na začátku sezony horší kvalita vody obvykle nikde nebývá. Někdy se pouze na hladině objevuje nafoukaný pyl, napadané listí, případně větve po bouřce.
Hygienici kontrolují vodu v přehradách Bystřička a Horní Bečva a ve štěrkovišti v Novém Hrozenkově na Vsetínsku, v Luhačovické přehradě, slepém rameni řeky Moravy Pahrbek u Napajedel, vodní nádrži Všemina a ve Štěrkáči v Otrokovicích na Zlínsku a v přírodním koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku.
Kromě toho se odebírají vzorky i ze dvou přírodních koupacích biotopů – Dvora Honětice na Kroměřížsku a Živé vody v Modré na Uherskohradišťsku. Informace o kvalitě vody naleznou návštěvníci také ve vitrínách u jednotlivých přírodních koupališť.
Loni byla přes letní prázdniny kvalita vody v přírodních koupalištích ve Zlínském kraji dobrá. Výraznější potíže se vyskytly pouze ve slepém rameni řeky Moravy Pahrbek u Napajedel na Zlínsku, ale ani tam nebyl vydán zákaz koupání. Provozovatelé areálů u přírodních nádrží se shodli, že za slabší sezonu mohlo především nepříznivé srpnové počasí.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.