Světluška vás zve do Kavárny POTMĚ

Kavárna POTMĚ po roce opět otevírá své dveře, letos na novém místě v centru Prahy 1.

Nadační fond Českého rozhlasu pořádá pod hlavičkou projektu Světluška, který pomáhá nevidomým, během roku řadu akcí. Mezi ty nejznámější patří Noční běh pro Světlušku, sbírkové dny, V ZÁŘÍ SVĚTLUŠKY ZÁŘÍ nebo benefiční koncert Světlo pro Světlušku, které nabízí vidícím příležitost inspirovat se světem tmy a nevidomým pak pomoc, díky které mohou žít lépe a samostatně.
Zveme vás teď k návštěvě Kavárny POTMĚ. V minulých letech jste byli zvyklí ji vídat na Ovocném trhu, letos se nově přesouvá na náměstí Republiky před Palladium. V netradiční kavárně obsluhují nevidomí a její výtěžek jde na konto Světlušky, která těžce zrakově postiženým dětem i dospělým pomáhá. Kavárna je jedinečným místem, kde se role vidících a nevidomých na chvíli vymění. V úplně zatemněném prostoru se vašima očima stanou nevidomí. Usadí vás ke stolu, obslouží a připraví vám kávu, jakou jste ještě neviděli. Oni jsou ti, kteří tu vidícím nabízejí svoji pomoc a na něž se mohou při pohybu ve tmě spolehnout.
Slavnostní otevření kavárny proběhne 4. 6. od 12.15 a pozvání Světlušky přijali Tereza Brodská, Marek Brodský, Martha Issová, Marie Retková, Jan Rosák a Kristýna Podzimková. Jako hudební host vystoupí nevidomý muzikant Mário Bihári. Letos je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program – můžete se těšit na koncerty na střeše kavárny, kde 6. června od 17 hodin vystoupí kapela ILLE a 14. 6. od 17.00 nevidomí zpěváci Blanka Janečková a Radek Žalud. V sobotu 13. 6. po 14 hodině bude přímo od kavárny startovat cyklistická expedice nevidomých do Říma. Pro malé i velké milovníky vědy je pak na 14. června připravená zábavná Science Show od IQ Landie tematicky zaměřená na světlo. Podrobný doprovodný program a bližší informace najdete na www. svetluska.net.
Kavárna bude pro veřejnost otevřená od 4. do 17. 6. „od nevidim do nevidim“, tedy 10-21 hod. (4. 6. od 14 hod., 17. června pouze do 17 hod.). S její návštěvou ale neváhejte. Kromě kávy, čaje, džusů, vody a bylinného vína Conduranga vás čeká výborná zmrzlina. Po celou dobu kavárny si také můžete nechat zdarma změřit zrak.
Kdo by návštěvu kavárny nestihl, může Světlušku podpořit odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87 777. Pro roční podporu odešlete SMS ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA a každý měsíc po dobu jednoho roku vám bude odečítána částka 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč (více informací na www.darcovskasms. cz). Po celý rok můžete také přispět na sbírkové konto 99999 99999/0100. Děkujeme, že společně s námi pomáháte nevidomým!

Listy Prahy 1

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.