Tmavomodrý festival: hudba, divadlo a dílny

Tmavomodrý festival

Tmavomodrý festival pro zrakově postižené děti a mládež v Brně otevřel benefiční předkoncert Ukulele orchestra jako Brno

Kluk BomBarďák, ukulelisté, divadelníci, ale hlavně zrakově postižení z různých zemí Evropy. Ti všichni se tento týden setkali na Tmavomodrém festivalu v Sále Břetislava Bakaly v Brně.

Festival ve středu zahájil benefiční vystoupení uskupení Ukulele orchestra jako Brno. „Výtěžek poputuje na zajištění ubytování a stravování účastníků festivalu,“ upřesnil Jiří Mottl, vedoucí produkčněprogramového oddělení Turistického informačního centra města Brna.

Turistické informační centrum festival organizuje, a to spolu s TyfloCentrem Brno. To si letos připomnělo 15. výročí svého fungování.

„Festival chceme i nadále zachovat a rozvíjet jeho program. Do budoucna plánujeme zapojit ještě víc návštěvníků a vnést přehlídku do dalších míst veřejného prostoru,“ uvedla ředitelka informačního centra Jana Janulíková, pod jejímž vedením začal festival poprvé.

Zbořit neviditelnou bariéru mezi světem vidících a zrakově postižených se pokusilo Divadélko Fortel. Ve čtvrtek večer odehrálo v Sále Břetislava Bakaly inscenaci Zmoudření Dona Quijota, vstup byl volný.

Konaly se i výstavy, chráněné dílny či setkání účastníků nad novinkami výpočetní techniky, například telefony určenými pro zrakově postižené, které zájemci testují.

Vstup na akce byl volný, jen na vybrané koncerty stál lístek 50 či 100 korun.

MARKÉTA STULÍROVÁ
http://brnensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.