Žebrala před nemocnicí. Tak ji odvezli na psychiatrii

Tak dlouho z bezbranných důchodců, zdravotně postižených lidí a maminek s kočárky mámila peníze, až skončila za zdmi psychiatrické léčebny. Stížnosti na svéráznou a agresivní jihlavskou žebračku řešila policie každý den.

Prima FTV

Po městě visely letáky s její fotografií. Poslední dobou zřejmě trpěla psychickými problémy.

Dana ČÍRTKOVÁ, mluvčí Policie ČR, Kraj Vysočina: 16. dubna policisté obvodního oddělení Jihlava poskytovali součinnost zdravotníků a tato žena byla převážena do psychiatrické nemocnice v Jihlavě.

48leté ženě přitížilo i to, že žebrala v doprovodu svých dětí. Hlavně v okolí jihlavské nemocnice.

Monika ZACHRLOVÁ, mluvčí Nemocnice Jihlava: Stěžovali si zaměstnanci, i pacienti telefonovali, že je tato žena obtěžuje, že po nich žebrá peníze, takže pokud se tento problém vyřeší, tak budeme určitě rádi.

Dana ČÍRTKOVÁ, :Vyšetřovatel ženu obvinil z přečinu krádeže, výtržnictví a ohrožování výchovy dítěte. V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 3 léta.

Max KAŠPARŮ, soudní znalec a psychiatr: Buď trpí chorobou a poruchou, která se dá léčit mimo léčebnu, pak by měla být propuštěna a docházet na ambulantní psychiatrii, anebo ten stav a choroba jsou takové, že vyžadují ústavní léčení.

Jak ale dlouho zůstane tady v psychiatrické léčebně, o tom budou muset rozhodnout lékaři a soud.

Prima FTV

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.