Koukal chce vyburcovat muže k pochodu, jako mají ženy

Z jedné strany kráčí Prahou třicet tisíc žen a z druhé třeba poloviční počet mužů. Taková je s trochou nadsázky vize badmintonisty Petra Koukala v rámci jeho projektu prevence zdraví mužů nazvaného STK pro chlapy, který je upozorňuje na preventivní prohlídky u lékaře.

Koukal, který v 25 letech překonal rakovinu varlete, má od vzniku nadace nápad, že by muži absolvovali pochod jako ženy. Ty se už 15 let oblékají do růžových triček a procházejí městy na podporu boje proti rakovině prsu.
„Bylo by hezké, kdyby z jedné strany šlo třicet tisíc žen, z druhé i kdyby jen patnáct tisíc mužů a sejít se někde uprostřed na velkém večírku a mluvit otevřeně o zdraví. Hlavně u mužů je třeba zlomit to tabu, aby se to stalo veřejné,“ řekl Koukal.
Po roce fungování má prý projekt STK pro chlapy úspěch. „Já jsem v to věřil, ale trošku nás to už pohlcuje a začíná být větší, než jsme schopni zvládnout. Čeká nás přerod v něco profesionálnějšího. Cíl je jednoznačný: zachránit co nejvíc chlapských životů,“ řekl badmintonista, který se chce na závěr kariéry kvalifikovat na svoji třetí na olympiádu do Ria de Janeiro 2016 a pak se nadaci bude věnovat více.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.