Strava? Klobásky, sádlo, slivovice…

Neslyšící lyžař Jan Konvička z Frenštátu pod Radhoštěm stravu neřeší. V rozhovoru pro Novojičinský denik říká:

Neslyšící lyžař Jan Konvička se narodil 5. července 1990. Pochází z Frenštátu pod Radhoštěm, má od narození sluchovou vadu – ztráta 92 dB na lepším uchu. Lyžování se věnuje od 10 let, ale žádný sport mu není cizí, na základní škole se věnoval například volejbalu. Nyní si rád vyjede na kole, zaběhá nebo jde na výšlap s přítelkyní. Reprezentoval Univerzitu Palackého v Olomouci, především FTK, kde studuje obor Aplikovaná tělesná výchova, na Akademickém MČR v alpském lyžování a v dubnu 2015 se účastnil deaflympiády.

– Jak hodnotíš Deaflympiádu 2015?

Dosáhl jsem tam nejlepšího výsledku v DOSAVADNÍ kariéře, deváté místo ve slalomu. Závodil jsem ve všech disciplínách alpského lyžování, což je sjezd, super G, obřák, kombinace a slalom a všechny závody jsem si moc užil. Byla tam super atmosféra.

– Kdo tě v lyžování podporuje?

Rodina a přítelkyně Radulie Kopecká. Na deaflympiádě se mnou nebyli, ale Ráďa mě podporovala na dálku a sledovala přes internet online videa.

– Kolikrát ročně máte soustředění?

Letos to bylo osm soustředění oficiálních a další trénování bylo individuální. U mě jsou nejčastějším tréninkem běh a jízda na kole, v zimě koordinační cvičení a v létě posilovna.

– Kam to chceš ve sportování dotáhnout?

Nemám žádné cíle. Prostě až budu sám se sebou spokojený.

– Kdo tě trénuje?

Můj trenér je Jarda Grygar, táta Veroniky Grygarové, která je také neslyšící sportovkyně a velice úspěšná lyžařka. Na letošní deaflympiádě získala stříbrnou medaili ve sjezdu, rychlejší byla pouze její kolegyně Tereza Kmochová. Tréninkový plán a deník si ale vedu sám.

– Dodržuješ jako sportovec speciální stravu?

Strava? Klobásky, sádlo, slivovice… žádná vytuněná. Jím, co chci, kdy chci, prostě na co mám chuť, to si dám.

– Kde bereš sponzora a financování?

Je jím ČSNS – český svaz neslyšících sportovců, a jelikož ten nemá peníze vždy, tak se někdy musím zafinancovat i sám. Určitě by se nějaký ten sponzor hodil

– Prozradil bys nám na sebe nějakou kuriozitu?

Vážím pětadevadesát kilogramů a na bytě mám třináct párů lyží.

http://novojicinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.