Legendární písničkářka Joni Mitchellová je v nemocnici

Kanadská písničkářka a kytaristka Joni Mitchellová, která patří ke slavné woodstockové generaci, byla v úterý hospitalizována. V noci na dnešek o tom bez dalších podrobností informoval její oficiální webový portál. Její zdravotní stav je údajně velmi vážný.

Server TMZ.com s odvoláním na své zdroje uvedl, že do losangeleského domu 71leté legendární hudebnice byla přivolána záchranka kvůli jejímu bezvědomí. Při převozu do nemocnice ale byla údajně při vědomí.
„Joni je v nemocnici. Čekáme na oficiální zprávy o jejím stavu, které zde poté zveřejníme co nejdříve,“ uvedl oficiální portál Mitchellové. Podle TMZ.com je zpěvačka na jednotce intenzivní péče a její stav se zdá být velmi vážným.
Mitchellová patří ke generaci, která zaujala už na Woodstocku v roce 1969. Její tvorba se podle kritiků vyznačuje přemýšlivými texty, spletitými melodiemi, velkým hlasovým rozsahem a autenticitou. K jejím nejznámějším písním patří Both Sides Now, Woodstock, Big Yellow Taxi, Help Me, Chelsea Morning, Carey nebo A Case Of You.
Mitchellová je mimo jiné držitelkou osmi cen Grammy, jedna z nich jí byla v roce 2002 udělena za celoživotní dílo. O pět let později vydala kanadská pošta známku s jejím portrétem.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.