Zastupitelé Pardubic si vyzkoušeli úděl postižených a pak se šli pohádat

Primátor Pardubic Martin Charvát jako nevidomý s bílou hůlkou na cestě po radnici. Jeho náměstek Jakub Rychtecký jako vozíčkář, který se snaží dobýt na záchod.

PARDUBICE I takové scénky byly k vidění včera odpoledne na pardubickém magistrátu před zasedáním zastupitelstva. Neznamenalo to však, že by většina radních náhle utrpěla úraz. Jen si zkoušeli, jaké to je žít s handicapem. „Zážitkový program připravila Komise pro bezbariérovost. Politici se za asistence pracovníků České abilympijské asociace, pardubického TyfloCentra a Křižovatky handicap centra vžili do situace zrakově a tělesně postižených,“ uvedla mluvčí pardubické radnice Pavla Kosíková.

Při zkoušce panovala vcelku uvolněná až rozverná nálada. To se však už nedá říct o tom, co se poté dělo v samotném zasedacím sále. Zástupci opozice a koalice se do sebe opět ostře pouštěli a jednotlivé body se dařilo schvalovat jen s největším vypětím.

Po dvou a půl hodinách byli zastupitelé stále jen u bodu číslo tři, který se týkal změny rozpočtu města na letošní rok. Jasné tak bylo, že politiky čekalo další dlouhé jednání a to i přesto, že v programu neměli kontroverzní body.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.