Město chce pomoci s uplatněním znevýhodněných

ilustrační foto: atp_tyreseus Flickr.com

Najít práci není snadné pro nikoho, natož pak pro lidi se zdravotním, mentálním nebo jiným handicapem. Lidem se ztíženým uplatněním na trhu práce v tom chce pomoci nová pracovní skupina, která se začátkem března poprvé sešla na půdě olomouckého magistrátu.

ilustrační foto: atp_tyreseus Flickr.com

„Jde o to najít způsob, jak třeba i s pomocí dotací umožnit lidem bez práce najít uplatnění, aby to bylo výhodné pro všechny. Proto jsme pozvali představitele městských akciových společností, neziskových organizací a samozřejmě i pracovníky odboru sociálních věcí našeho města,“ uvedl náměstek primátora Ladislav Šnevajs. Upozornil, že na projekty rozšíření pracovní nabídky pro tyto osoby bude už letos možné využít prostředky ze strukturálních fondů EU.

Některé organizace, jako jsou Lesy města Olomouce, se do spolupráce zapojují nově, jiné, například Technické služby města Olomouce, zoo Olomouc či Výstaviště Flora, už zkušenosti se zaměstnáváním znevýhodněných osob z řad dlouhodobě nezaměstnaných mají.

Zástupci organizací, které lidem s handicapem pomáhají, zase zdůraznili, že je lepší, když potenciální zaměstnavatelé spolupracují přímo s těmito organizacemi než s úřadem práce, odkud často přicházejí i lidé, kteří o práci ve skutečnosti zájem nemají. Zástupci organizací Tyfloservis, Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, InternetPoradna.cz, Charita Olomouc, Mana, Člověk v tísni či Klíč – centrum sociálních služeb také mohou v rámci této pracovní skupiny přímo vyjednat se zaměstnavatelem specifické podmínky, za nichž může ten který klient dobře vykonávat práci.

Radniční listy

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.