V domažlické chráněné dílně se už chystají na Velikonoce

foto: stock.xchng

Výtvarnou dílnu s velikonoční tematikou uspořádala Sociálně¬terapeutická dílna sv. Josefa.

Zapojili se do ní nejen stálí klienti charitního zařízení, ale i příchozí návštěvníci z řad veřejnosti. Děti a mnohdy i jejich rodiče se s chutí pustili do výroby vajíček, zajíčků a dalších, podle vlastní fantazie zvolených velikonočních dekorací z papíru.

„Dnes máme první jarní a zároveň velikonoční dílničku pro veřejnost. Děti si společně s námi mohou vytvořit drobné výrobky z papírů, které si pak odnesou domů. Protože je tato dílna bezbariérová, mohou se zúčastnit i vozíčkáři. Zároveň prezentujeme i výrobky, které dělají jak klienti z meclovské sociálně terapeutické dílny, tak i tady z Domažlic,“ řekla v průběhu tvořivého odpoledne Jitka Horalová. Výrobky klientů sociálně terapeutických dílen jsou ode dneška k vidění v dílně sv Josefa v Kozinově ulici 297 v Domažlicích. Část bude vystavena i v Horšovském Týně v rámci týdenní Jarní výstavy.
„Dnes budou k vidění i ukázky a my se pochlubíme ukázkou z naší textilní dílny. Máme malé tkalcovské stavy, na nichž předvedeme i vlastní tkaní,“ dodala Horalová.

Týdeník Domažlicko

foto: stock.xchng

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.