Falešní strážníci obrali slepce při venčení asistenčního psa

Hyenismus nejhrubšího zrna předvedli dva zloději v Táboře. Zatím nezjištění mladíci v sobotu nad ránem okradli 49letého zrakově postiženého muže z Leskovické ulice.

Tábor – Táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek řekl, že pachatelé si vytipovali poškozeného kolem čtvrté hodiny na parkovišti před zimním stadionem. Venčil zrovna svého asistenčního psa. Zloději se prý vydávali za strážníky městské policie a požadovali po muži pokutu za to, že nechal psa volně pobíhat.

„Protože u sebe neměl hotovost, jeden z mužů jej měl doprovodit do jeho bytu v Leskovické ulici. Zde poškozený vyndal z krabičky bankovky v hodnotě 14 tisíc korun, ze kterých hodlal pokutu uhradit. V tu chvíli mu měl pachatel všechny bankovky z ruky vytrhnout a z místa utéct,“ popsal mluvčí s tím, že podle názoru poškozeného je zlodějům zhruba kolem 25 let.

Případem se nyní zabývají policisté z táborského obvodního oddělení v Divadelní ulici. O pomoc žádají i případné svědky, kteří mohli kolem čtvrté hodiny vidět tyto dva muže ve společnosti poškozeného na parkovišti u zimního stadionu, tedy v prostoru mezi ulicemi Leskovická a Václava Soumara, potažmo dále na cestě k Leskovické ulici a v prostoru domu číslo 3064 na Náchodském sídlišti.

„V zájmu objektivního posouzení všech skutečností pak vyzýváme každého, kdo by mohl k objasnění uvedeného případu přispět jakoukoliv další důvodnou informací, aby své poznatky předal policistům na jejich služebně v Divadelní ulici,“ dodal táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek s tím, že muži zákona přijmou výpovědi svědků také na bezplatné lince tísňového volání 158 nebo na telefonním čísle 974 238 700.

Českobudějovický deník
http://ceskobudejovicky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.