Zaběhejte si, v dubnu tím pomůžete dětem s handicapem

Během můžete v rámci prvního ročníku projektu Run and help přispět na dobrou věc. Stačí se přihlásit a na hodinu si zaběhat. Do akce, která bude probíhat od 1. do 15. dubna, se mohou zapojit nejen jednotlivci, ale i školy nebo firmy.

Praha – Loňského nultého ročníku se zúčastnili žáci a zaměstnanci školy Open Gate. Dohromady uběhli 930 km a vybrali 25 tisíc korun pro handicapované plavce. Letos vybrané peníze v rámci Konta Bariéry pomůžou nevidomému sedmiletému chlapci.

Autorem projektu je Petr Chára, zástupce ředitele ZŠ a gymnázia Open Gate. Sportovním charitativním akcím chtěl dát nový rozměr. „Takové společné úsilí, projev sounáležitosti je správným prvkem v komunitě, jako je třeba škola nebo firma,“ říká. Nultého ročníku se účastnili všichni žáci a pedagogové školy, celkem zhruba 380 lidí.

Letos se poběží na pomoc nevidomému chlapci

Vybrané peníze putovaly na plavání handicapovaných dětí. Letos pomohou sedmiletému Davidovi, který v důsledku těžké nemoci postupně přišel o zrak. Protože je ale sportovní nadšenec, chtěl by si s maminkou pořídit tandemové kolo. „Doufáme, že částku 25 tisíc překonáme. Chceme ale hlavně, aby se zapojilo hodně škol, firem, lidí. Když získáme více peněz, než Davídek potřebuje na kolo, tak peníze pomohou dalším dětem z Konta Bariéry,“ uvedla spoluorganizátorka projektu Kristina Jakubcová.

Zapojit se může každý

Letos už je přihlášených více než deset škol a organizátoři jednají s dalšími. „Přihlásilo se už také pět, šest firem a doufáme, že další se ještě hlásit budou,“ dodala Jakubcová. A jak se můžete zapojit? Přihlásit se je možné přes stránky projektu nebo po mailu a vybrat si termín, konkrétní den, hodinu a částku, kterou chcete dát za uběhnutou trasu, dodala Jakubcová.

čt24

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.