Bouška kraluje hendikepovaným

Paralympici znají svého nejlepšího sportovce. Český paralympijský výbor ho vyhlásil v Top Hotelu Praha. Nejlepším hendikepovaným sportovcem roku 2014 se stal cyklista Jiří Bouška.

„Uplynulý rok hodnotím velice pozitivně. Nastolili jsme nějakou cestu, po sloučení kategorií jsem se zkoušel vrátit do top špičky, což se mi loni povedlo,“ usmíval se Bouška.

V roce 2014 byla nejvýznamnější událost pro hendikepované zimní paralympiáda v Soči. Čeští reprezentanti v Rusku sice nedosáhli na medailová umístění, ovšem i tak předvedli obdivuhodné výkony. Za ty byl ve zvláštní kategorii vyznamenán sledgehokejový národní tým, který na paralympijském turnaji obsadil pátou příčku.

Pro Jiřího Boušku byl rok 2014 opravdu vydařený. Získal národní titul, druhé místo ve Světovém poháru a titul mistra světa v časovce. Úspěchy mu vynesly i první příčku v rankingu Světové cyklistické federace za rok 2014.
Česká cyklistika hendikepovaných má za sebou silný rok, potvrzuje to i druhé místo, které obsadil Jiří Ježek. Ten na mistrovství světa utrpěl vážné zranění. „Když se ohlédnu, můžu být spokojený s tím, že se mi podařily splnit dva cíle – medaile na světovém šampionátu na dráze a vítězství ve Světovém poháru,“ sdělil Ježek.
Třetí se umístil stolní tenista Ivan Karabec.

MARKÉTA KOSOVÁ
http://brnensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.