Falešná sbírka. Lidé dali peníze ženám, které předstíraly postižení

Městská policie odhalila skupinu žen, které oklamaly chodce a tahaly z nich peníze. Všímavá Mostečanka na tísňovou linku 156 zavolala, že se u mosteckého Bussines centra naproti Prioru pohybují dvě podezřelé ženy, které vybírají od lidí peníze na handicapované.

Most – Operátor městského kamerového systému spatřil na monitoru tři ženy zastavující kolemjdoucí, kteří se jim podepisují a předávají peníze. „Vyslaná hlídka městské policie zajistila na místě dvě Rumunky, vůči kterým provedla nezbytné úkony. Třetí žena byla operátorem městské policie zachycena před lékárnou u Rozkvětu, kudy odcházela,“ sdělila mluvčí městské policie Ilona Kozlová.

Podle strážníků se jednalo o podvodnou sbírku. Jedné z dárkyň, která podvodnicím dala sto korun, musely ženy v přítomnosti strážníků dar vrátit. „Ženy vydávající se za hluchoněmé osoby z centra neslyšících a tělesně postižené od lidí vybraly bezmála dva tisíce korun,“ dodala mluvčí.

Městská policie Most apeluje na občany, aby byli obezřetní, než někomu darují finanční hotovost a prověřili si, o jakou sbírku se jedná. „Je vždy důležité, aby občané nebyli lhostejní a na taková jednání upozorňovali městskou nebo státní policii na linkách 156 nebo 158,“ konstatovala Kozlová.

Mostecký deník
http://www.mostecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.