Postižená, přesto modelka

I takhle může vypadat krása. Melanie Gaydos (26), která trpí syndromem ektodermální dysplazie, se již několik let živí jako modelka.

„Když jsem dospívala, nikdy mě nenapadlo, že se dožiju 18 let,“ svěřila se mladá žena, která rozhodně neměla šťastné dětství. Vyrůstala v rodině, která zápasila s alkoholem, a vlastní příbuzní ji týrali a zneužívali.

Mezi symptomy ektodermální dysplazie patří: špatně vyvinuté horní čelisti, řídké jemné vlasy, pigmentace kolem očí a úst, chybějící řasy a obočí.

více ZDE

V tomto rozhovoru na snímku youtube se ptá lidí, zda by se dokázali svléknout – „styl není oblečení, které nosíte“ míní. Gaydos mluví odvážně a upřímně o své nemoci – ektodermální dysplazii, genetické onemocnění, které má negativní vliv na její kůži, vlasy, zuby a nehty. Podstoupila 30-40 chirurgických zákroků.

„Když jsem vyrůstala, nikdy mě nenapadlo, že budu naživu kolem věku 18 let,“ říká ve videu. „Nikdy jsem si nemyslela, že se budu chtít zabít …. Jen jsem si trochu myslela, že by se to mohlo stát náhodou, ale jak jsem starší, jsem si jista, že bych se zabila sama sebe.“

Ale před třemi lety Gaydos našla svůj nový smysl života – modeling. Od té doby pracuje neustále v naději, že pronikne do vysoké módy. Hrála již i v hudebním videu pro kapelu Rammstein.

„Raději bych prožívala život tak, jak to je teď,“ říká. „Miluji modeling…. Je to čas, kdy jsem zcela otevřená. Je to terapeutický postup pro mě.“

Její názory na krásu jsou ještě více inspirující: „Pro mě je krása mnohem více o pocitu a stavu bytí,“ říká.

Facebook stránka ZDE

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.