Skládejte, pomáhejte, vyhrávejte!

Puzzlemánie je největší česká soutěž ve skládání puzzle na čas a odehraje se v sobotu 21. března opět v pražském Obchodním centru Letňany. Cílem akce je zapojení dětí i dospělých se zdravotním znevýhodněním.

ilustrační foto: Flickr.com

Puzzlemánie nabízí zábavu na celé odpoledne a součástí doprovodného programu je společné skládání sbírkového puzzle, jehož výtěžek věnujeme klubu pro rozvoj dovedností dětí s handicapy v Komunitním centru Motýlek.

Po roce srdečně zveme 21. března do OC Letňany na další ročník Puzzlemánie, klání o nejrychleji složené puzzle pro děti a dospělé bez omezení věku. Soutěží se v pěti kategoriích jednotlivců a ve tříčlenných týmech, jež tvoří celé rodiny, nebo skupiny přátel. Puzzlemánie nabízí zábavu na celé odpoledne. Vedle soutěžení se mohou návštěvníci bavit skládáním puzzle různých provedení a řešením hlavolamů, vyzkouší si čtení hmatových knih, ve výtvarné dílně si vyrobí záložku a na malé účastníky čeká oblíbené malování na obličej. Tvorbu obrázků pro dětské knížky nebo časopisy přijde ukázat ilustrátorka Vendula Hegerová. A (nejen) tatínkové se mohou těšit na Pežoťáky ze společnosti Kopecký s.r.o. – Praha, kteří představí crossovery Peugeot 2008 a 3008.

„Do soutěže se úspěšně zapojují děti i dospělí se zdravotním znevýhodněním, např. Downovým syndromem či autismem, kteří mnohdy předvedou obdivuhodné výkony. Jejich radost z úspěchu je pro nás tou největší odměnou. Pocit výjimečnosti naplno prožívají s medailí na krku ještě několik dní,“ říká Hana Urbanová, ředitelka Komunitního centra Motýlek. „Pomáháme ročně několika stovkám dětí s handicapy a letos jsme se rozhodli do podpory našich klientů zapojit také veřejnost.“

Ve spolupráci s Pežoťáky se můžete připojit ke společnému skládání speciálního puzzle jak v OC Letňany v době 7. – 21. 3., tak na a href=“http://www.pezotak.cz“www.pezotak.cz/a. Každý dílek pomůže dětem v Motýlku a každý desátý nadělí odměnu. Tou nejlákavější je vůz Peugeot 3008 na celý měsíc zdarma!

„Z výtěžku bychom rádi zakoupili další tablety s výukovými programy, které se osvědčují v péči i o děti s těžkým stupněm postižení,“ dodává Hana Urbanová.

Přijďte se pobavit, strávit hezké chvíle a možná i překonat rekord minulého roku, který se stal velkou výzvou – ve složení 54dílkového mini-puzzle zapsala Berenika T. neuvěřitelný čas 2:08!

Těšíme se na Vás!

8. Puzzlemánie:

Kdy: 21. března od 12 hodin

Kde: Obchodní centrum Letňany, Veselská 663, Praha 9

Vstupné: zdarma

Více informací: a href=“http://www.puzzlemanie.com“www.puzzlemanie.com/a

O Sdružení na pomoc dětem s handicapy, z.ú.

Sdružení poskytuje sociální služby dětem se zdravotním a sociálním znevýhodněním od roku 2001.

V provozovaném Komunitním centru Motýlek nacházejí podporu klienti a jejich rodiny, jejichž život vyžaduje specifický přístup ať už z důvodu zdravotního postižení či sociálního vyloučení, nebo potřebují pomoc při řešení náročných životních událostí. Ročně jím projdou stovky klientů.

KC Motýlek je držitelem certifikátu „Společnost přátelská rodině“ a Ceny Martina Palase, udělované Kontem Bariéry za přínos k integraci dětí se zdravotním postižením.

O Obchodním centru Letňany

Obchodní centrum Letňany bylo postaveno v roce 1999. Toto největší obchodní centrum v České republice s rozlohou přes 125 000 m2 patří mezi TOP 40 obchodních center v Evropě. Návštěvníci zde mohou nakupovat ve více než 180 obchodech. Největší zastoupení mají obchody s módou a módními doplňky. Centrum nabízí také bohatý výběr obuvi, sportovního vybavení, hraček a výrobků pro péči o krásu a zdraví. Návštěvníci zde najdou i jeden z největších hypermarketů Tesco u nás. Mohou využít také řady služeb – od květinářství, přes cestovní kanceláře až po kadeřnictví či čistírnu. Mezi nakupováním mohou lidé navštívit sportovní centrum, aquacentrum, multikino, Skydive arénu či se občerstvit v některé z kaváren a restaurací.

 

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.