Charita získá přes pět milionů

Významnou finanční injekci získá Charita Opava. Díky téměř pět a půl milionové evropské dotaci zrekonstruují a zmodernizují hned několik ze svých zařízení.

V Lazcích se finanční příspěvek týká Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. Rekonstrukcí projdou zdejší půdní prostory, čímž se mimo jiné i zvýší kapacita celého zařízení. V Chráněné dílně Vlaštovičky dojde také na rekonstrukci a navýšení kapacity, ale tentokráte pro změnu po rekonstrukci sklepních prostor. Taky se tu nakoupí tři průmyslové šicí a jeden knoflíkovací stroj. Ve Vlaštovičkách se na peníze mohou těšit také v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Prvně jmenované zařízení obdrží speciální sedmimístné vozidlo na plyn, které bude sloužit například i pro přepravu zdejších klientů na akce a výlety.

„Čtyři nové automobily na CNG pořídí také Charitní pečovatelská služba pro potřeby pečovatelek při dojížďkách za klienty,“ doplňuje manažer vnější komunikace Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko a pokračuje: „Vozidlo pro zaměstnance Chráněných dílen sv. Josefa umožní lépe uspokojit poptávku po vyšívacích zakázkách a přepravu na výstavní a prodejní trhy a akce.“

Ve sv. Josefovi pořídí za peníze taky nový šicí stroj, čímž vzniknou dvě nová pracovní místa pro lidi se zdravotním postižením. Výčet pak kompletuje modernizace Chráněných technických dílen Charity Opava, kde přibudou dva průmyslové skartovací stroje, filtrační zařízení a demagnetizátor.

REGION OPAVSKO

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.