Svaz postižených civilizačními chorobami chystá léčebné pobyty

Svaz postižených civilizačními chorobami patří mezi samostatná nezávislá sdružení s plnou právní subjektivitou. Obhajuje a prosazuje naplňování zájmů a potřeb osob se zdravotním postižením v součinnosti s orgány státní správy a samosprávy.

Moravské Budějovice – Moravskobudějovická organizace Svazu postižených civilizačními chorobami má již dlouholetou tradici a také dosahuje po celé období dobrých výsledků. To také potvrdila nejen hodnotící zpráva, ale i vyjádření pozvaných hostů na výroční členské schůzi, konané 5. března 2015 v prostorách velkého sálu MKS Beseda v Moravských Budějovicích. Předsedkyně organizace Jana Růžičková v úvodu jednání přivítala všechny přítomné, zvláště pak hosty. Mezi nimiž byl předseda OV SPCCH Třebíč Karel Hašek, místostarosta města Jan Kocáb, vedoucí kontaktního pracoviště ÚP Marie Bastlová a pracovnice dávek pro osoby zdravotně postižené Hana Tichá.

Místní organizace má 240 členů

Po úvodním ceremoniálu a seznámení s programem přítomní uctili minutou ticha památku členů zesnulých v minulém roce.

Předsedkyně Jana Růžičková ve své rozsáhlé zprávě připomněla některé stěžejní akce organizace v minulém roce, ať již šlo o pět pobytových zájezdů do Chlumu u Třeboně, Třeboně, Luhačovic, Janských Lázní a Karlovy Studánky, kterých se zúčastnilo 36 členů místní organizace. Připomněla také pobyt v Chorvatsku v lokalitě Uvala Scott. Dále hovořila o návštěvě termálního koupaliště na Slovensku, nebo o plavání v bazénu místní ZŠ Havlíčkova. Zmínila se o dalších akcích, například předvánočním posezení. Samostatně se zabývala plánem činnosti na rok 2015, který zahrnuje řadu zajímavých akcí, včetně léčebných pobytů. Vzávěru uvedla, že organizace má v současné době 240 členů, z čehož je v letošním roce 24 oslavenců s kulatým výročím. Poděkovala za aktivní pomoc městskému úřadu, MKS Beseda, některým obecním úřadům a podnikům. Program dále pokračoval informací o finančním hospodaření v roce 2014, přednesenou hospodářkou Růženou Maříkovou. V rozpravě vystoupili hosté v převážné míře se zdravicí, ale také s informacemi, které zajímaly přítomné členy organizace. Hovořilo se o příspěvcích na péči zdravotně postižených, Karel Hašek rozebíral podmínky pro plánované akce v letošním roce, místostarosta Jan Kocáb informoval mimo jiné přítomné o plánovaných akcích týkajících se staveních úprav ve městě a s tím souvisejících uzávěrek ulic a podobně.

Po schválení usnesení jednání uzavřela předsedkyně Jana Růžičková, která poděkovala hostům za jejich vystoupení a členům za vykonanou práci v minulém období. Program dále pokračoval podáním občerstvení a společenskou zábavou včetně tance při živé hudbě.

Vlastimil Smetana
Třebíčský deník
http://www.trebicsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.