Pozadí krádeže dodávky pro postižené

Krádež speciálně upravené dodávky pro postižené děti v půli února pořádně hnula žlučí nejen opavské veřejnosti. Policistům se před několika dny podařilo zkompletovat celý příběh jednadvacetiletého zloděje z Kravař, který se vloupal do areálu denního stacionáře Mraveneček, jenž se nachází v Neumannově ulici v Opavě. Dotyčný už je za mřížemi.

Když už se zdálo, že se pachatele dopadnout nepovede, všímavý pardubický občan zareagoval na reportážTVNova. Vozidlo bylo nalezeno v málo frekventované ulici, která vede do bývalé společnostiv blízkosti centra Pardubic. Při procházce kolem uvedeného místa mu nebylo jasné, proč auto opavské charity stojí zrovna tam. V momentu, kdy se večer díval na televizi, všechno mu docvaklo, kontaktoval mluvčí pardubické policie Evu Maturovou a kriminalistický technik mohl začít úřadovat. Na místě zajistil několik důležitých pachových, biologických a dalších stop. Zloděj navíc v tomto VW Transporteru zapomněl tašku se svými osobními věcmi, takže policistům práci ulehčil. Během prvního března pak sklaplapast, jelikoždotyčnýse rozhodl krást v ulici Plzeňské v Praze. Z prodejny sportu se pokoušel odcizit dvě teplákové soupravy. Ochranka ho však chytila a předala policii. Následnou lustrací se zjistilo, o koho se jedná, a muž byl eskortován do opavské policejní cely.
Později vyšlo najevo, že mladý zloděj byl na začátku února tohoto roku podmínečně propuštěn na svobodu. Poté pobýval po nejrůznějších ubytovnách v Ostravě a finanční částka, kterou obdržel po propuštění z věznice, a peníze od rodinných příbuzných mu brzy došly. Do toho nemohl najít práci a právě proto se rozhodl podniknout cestu do Prahy. Při vloupání do areálu stacionáře údajně vůbec nevěděl, o jaký objekt se jedná. Společně s dodávkou ukradl také fotoaparáty, navigaci a projektor. „Během cesty mu však docházela motorová nafta, a proto vůz odstavil na odlehlém místě v Pardubicích. V dodávce pak přespal a v dopoledních hodinách následujícího dne odcizené věci prodal v jedné zastavárně. Dostal čtyři a půl tisíce korun v hotovosti,“ upřesňoval tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský. Za tyto peníze odcestoval do Prahy, kde opět různě přespával po ubytovnách, než mu došly finance a uchýlil se k už zmíněné krádeži oblečení v prodejně sportu. Nyní již je opět ve vazební věznici v Ostravě. Škoda na dodávce činí 21 tisíc korun. Charita Opava v čele se svým ředitelem Janem Hanušem si ale oddechla i ztoho důvodu,že nejdůležitější součásti vozidla nezmizely. Ať už hovoříme o speciální sedačce nebo otočné plošině.

http://opavsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.