Sledge hokejová reprezentace ČR hraje v Kopřivnici

Reprezentační výběry ČR a Slovenska se utkají v neděli 1. března v Kopřivnici (14 h) a o den později pak ve Studénce (17 h).

Kvidění budou přípravnéduely sledge hokejistů, tedy hry tělesně postižených sportovců, pohybujících se na speciálních saních, kdy pohyb i puk ovládají dvěma krátkými hokejkami, vybavenými ocelovými hroty na konci. Za celou akcí lze nalézt jméno Jiřího Břízy, trenéra české sledge hokejové reprezentace. Kouč hokejových borců pochází právě z Kopřivnice. Od pěti let až do dorostu hrál za tamní klub hokej, pak ale odešel za studiem do Prahy. Na Fakultě tělesné kultury a sportu Univerzity Karlovy vystudoval trenérství ledního hokeje a jako trenér pak prošel několika mládežnickými kluby. Se sledge hokejem přišel poprvé do kontaktu v USA a u nás začal trénovat sledge hokejisty Studénky. „V USA je spousta válečnýchveteránů, kteří jsou zvyklí sportovat. Celkově je tam handicap vnímaný jinak nežunás,“ řeklKopřivnickým novinámBříza.
V prosinci 2012 převzal Bříza roli hlavního trenéra u reprezentace, za necelý půlrok vedl reprezentaci na mistrovství světa v Soulu a v roce 2014 pak na olympijských hrách v Soči, kde získala Česká republika páté místo. „Po Soči, kdy byl sledge hokej vysílán v televizi, se o něj začalo zajímat více lidí, tak bych jim chtěl tento sport přiblížit,“ dodal kouč české sledge hokejové reprezentace. Pro oba týmy to bude zároveň přípravný zápas před mistrovstvím světa, které bdou mít Slováci vBskupině v polovině března a Češi v A skupině na začátku května. „Od 1. dubna začne rekonstrukce zimního stadionu v Kopřivnici a je tady jakási úvaha o tom, upravit hrací plochu i pro sledge hokejová utkání. Kopřivnice by se pak mohla ucházet o pořádání mistrovství Evropy v roce 2016,“ nahlédldobudoucnostiBříza.

Novojičínský deník

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.