Postiženému pomůže charitativní ples

Chlapec už brzy dostane také speciální lehátko určené právě pro pohodlné koupání. To zaplatí ples severočeských patriotů. Zdravotní pomůcku za 50 tisíc korun by si u Baierů nemohli bez pomoci dovolit.

TV Barrandov

Od narození je ochrnutý, má nemocné srdce a po mozkové obrně potřebuje každodenní péči. Dnes už téměř 17letý Petr Baier nikdy nepozná chůzi, nikdy se neožení ani nebude řídit auto. Přesto se rád směje a svým rodičům tak dodává optimismus. Teď se navíc díky charitativnímu plesu dočká speciálního lehátka do sprchy.

Pouhých 20 hodin se rodina radovala ze zdravého syna, který přišel na svět před 16 lety. Pak se ale objevily komplikace a malý Péťa skončil na operačním sále. Záhy přišla krutá diagnóza.

Klára JELÍNKOVÁ, Péťova matka: Péťa má dětskou mozkovou obrnu, je těžkej epileptik, kardiostimulátor má voperovaný.

I přes krušné začátky je dnes rodina po téměř 17 letech se zdravotním stavem svého syna vyrovnaná.

Petr BAIER, Péťův tata: Je to hroznej smíšek, furt se něčemu smějeme, a kort my dva spolu. Teď bych řek, že vlastně mi víc dává, než, než bere.

Neskutečnou radost dělají Péťovi Baierovi písničky. Michal David nebo třeba skupina Kabát rozzáří jeho obličej širokým úsměvem. Rodinu teď čeká přestavba koupelny. Ta současná ve sklepení nevyhovuje ani Péťovi ani jeho otci, který musí třicetikilového chlapce nosit přes dvě patra v náručí.

Petr BAIER:
Tam ho vykoupu a táhnu ho vlastně dvě patra až nahoru sem, kde se tady oblíkne a jde večeřet.

Chlapec už brzy dostane také speciální lehátko určené právě pro pohodlné koupání. To zaplatí ples severočeských patriotů. Zdravotní pomůcku za 50 tisíc korun by si u Baierů nemohli bez pomoci dovolit. Rodina vozí svého syna pravidelně do ústecké nemocnice a právě tady doporučili Péťu organizátorům charitativního plesu.

Jana PROCHÁZKOVÁ, zástupkyně nadace Plamínek naděje:Jsou to naprosto úžasní lidi, který si naši pozornost a pomoc vopravdu zaslouží.

Halka ŽÁČKOVÁ, organizátorka charitativního plesu:Myslíme si, že je fajn, že i ty, co se dobře baví, tak i jsou schopni přispět tady v našem případě dítěti na to, co zrovna potřebuje.

Péťa tak bude mít svojí vlastní koupelnu a rodiče o jednu starost méně. Důležité je, aby hlavně neztratili energii a lásku, se kterou o Péťu pečují.

Klára JELÍNKOVÁ:Prostě všechno beru tak, jak prostě přichází a doufám, že to bude všechno dobrý, no, jako v pohodě všechno beru.

tv Barrandov

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.