Louny hostily bowlingový turnaj nejen pro lidi s postižením

ilustrační foto: Flickr.com

Pro lidi s postižením představuje bowling více než jen shazování kuželek. Je to příležitost jak se potkat s kamarády, poznat nové lidi i místa či si zasoutěžit. I z těchto důvodů se v Lounech odehrál již 9. ročník bowlingu pro hendikepované, který se s ohledem na datum konání nesl ve valentýnském duchu.

Louny – Do akce se přihlásilo na 70 zájemců z Loun, Janova, Tuchořic a Žatce. Mezi účastníky byli lidé s mentálním postižením i na vozíčku. Dva týmy utvořili také dobrovolníci, kteří hendikepovaným dlouhodobě pomáhají.

„Bowling je pro lidi s postižením velice atraktivní a zábavný, protože se k němu běžně nedostanou. Co si člověk bez postižení může bez obtíží dopřát sám, potřebují lidé s postižením zprostředkovat většinovou společností, proto akce tohoto typu pořádáme,“ řekla za organizátory Zuzana Kubínková ze Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením v Lounech.

Valentýnský bowling podpořila částkou 10 tisíc korun společnost Provident Financial. „Podobné akce přispívají k rozvoji komunitního života, což je jeden z cílů našeho dobročinného programu Pomáháme s Providentem. Věříme, že podporou takovýchto aktivit můžeme přispět ke zlepšení kvality života hendikepovaných a pomoci jim zapojit se do většinové společnosti,“ uvedla koordinátorka dobrovolnických projektů Kateřina Jarošová ze společnosti Provident Financial.

Žatecký deník
http://www.zatecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.