Na Festivalu tolerance vystoupí i mistr světa ve hře na klavír

ilustrační foto: Jon Sullivan public domain photos

Koncerty, módní přehlídka, ale i výstava. Tak láká středisko speciálních služeb Oáza na víkendový Festival tolerance. Koncert začne v dolnobojanovickém obecním domě v pátek v osm hodin večer.

Dolní Bojanovice, Hodonín – „Letos pořádáme už šestnáctý ročník festivalu, na kterém vystupují především zrakově nebo i jinak tělesně postižení umělci,“ řekl předseda hodonínské Oázy Josef Černý.

Podle něj si každý návštěvník najde alespoň část, která se mu bude líbit. „Snažíme se skloubit různé žánry. Na dvou koncertech vystoupí nejenom písničkáři, ale i country skupiny, bluegrass, folklor nebo vážná hudba,“ přiblížil nabídku předseda.

Příchozí se v pátek mohou těšit také na světoznámá umělecká jména. „Vystoupí například klavírista Petr Bazala, který vyhrál soutěž ve Spojených státech amerických a stal se mistrem světa,“ upozornil na zajímavost Černý. Jako doplněk k hudebnímu programu je připravená výstava fotografií či módní přehlídka vozíčkářek.

Festival Tolerance pokračuje v sobotu v Hodoníně. „Připravili jsme hudební dopoledne přímo v našem středisku. Další program začne dvě hodiny po poledni v hodonínském kostele svatého Vavřince,“ doplnil předseda.

Festival má, stejně jako každý rok, charitativní podtext. „Vstupné bude dobrovolné. Peníze, které vybereme, půjdou na výstavbu areálu pro handicapované v Oáze Hodonín,“ dodal Černý.

Hodonínský deník

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.