Ubytovna pana Mirgy končí

ilustrační foto: PhotoRack

Podivné pokračování skandálu kolem přerovské ubytovny Pavla Mirgy, kde bydlí vážně zdravotně postižení. Mirga prohlásil, že ubytovna na konci února končí.
Prima FTV

ilustrační foto: PhotoRack

Tři z mentálně postižených obyvatel se pak záhadně objevili v brněnské Nemocnici Milosrdných bratří. Dnes navíc podnikatel přestal poskytovat ubytovaným jídlo.

Tři podivně se chovající mentálně postižené muže objevili na chodbě nemocnice její zaměstnanci ve středu. Už od začátku bylo prý jasné, že je sem někdo musel dovézt.

Vladimír LUDKA, Nemocnice Milosrdných bratří Brno: Působili zmateně, působili nervózně, nebyli orientováni, kde jsou a co se s nimi děje. Já to toto jednání hodnotím jako velice závažné.

O nemohoucí muže se musely postarat brněnské úřady. Podnikatel Mirga, v jehož ubytovně trojice bydlela, tvrdí, že on sám nemá se záhadným transportem nic společného.

Pavel MIRGA, provozovatel ubytovny: Jestli opravdu byli vysazené v Nemocnici Milosrdných bratrů, tak touto cestou se omlouvám.

Takže vy nevíte, jak se tam dostali?

MIRGA:
Teď vám říkám, že ne.

O živnost Pavla Mirgy se už delší dobu zajímá olomoucký krajský úřad, podle kterého podnikateli hrozí vysoká pokuta.

Kamila NAVRÁTILOVÁ, mluvčí KÚ Olomouc:   Máme podezření, že v ubytovně docházelo k poskytování sociálních služeb bez patřičného oprávnění. Pokud se to prokáže, tak provozovateli ubytovny může být udělena pokuta až do výše 1 milionu korun.

V reakci na toto prohlášení podnikatel oznámil, že ubytovnu zavírá. Tím ale přidělal starosti přerovské radnici, která se o postižené musí postarat.

MIRGA,: Když už je kolem toho takový ten chaos, tak už ať je to ukončeno.

Lenka CHALUPOVÁ, mluvčí přerovské radnice: Sociální pracovníci kontaktují příslušné úřady z obcí a měst, kde tito lidé bydlí, aby jim zajistili nějaké ubytování. Pan Mirga nám oznámil, že od února nebude těmto lidem poskytovat ani jiné služby, například jídlo. Takže dnes sponzor, jeden z přerovských marketů, jim přivezl potraviny.

Osud přibližně tří desítek klientů tohoto neobvyklého ubytovacího zařízení je každopádně nejasný.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.