Policisté pátrají po sedmnáctiletém postiženém chlapci Janu Šandorovi

Sedmnáctiletého Jana Šandora ze Vsetína hledají od nedělního pozdního večera policisté. Mladý muž je od narození mentálně postižený. Zmizení chlapce oznámil jeho třiašedesátiletý dědeček.

Vsetín – Jan Šandor byl doma ve Vsetíně naposledy v sobotu v osm hodin ráno. „Se stejně starým kamarádem odešel na nádraží. Vlakem měli odjet do Pardubic na fotbalový zápas,“ uvedla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková. Kamarád měl pak sedmnáctiletého Jana Šandora doprovodit v neděli odpoledne na nádraží v Chrudimi.

Odtud měl mladík sám pokračovat osobním vlakem do Pardubic, kde měl přestoupit na rychlík do Vsetína. „Jan Šandor zřejmě do správného vlaku v Pardubicích nenastoupil, protože do Vsetína nedorazil. Jeho děda proto v neděli v jedenáct hodin večer oznámil jeho pohřešování,“ vylíčila Lenka Javorková.

Jan Šandor je vysoký asi 160 centimetrů, je hubené postavy. Má černé krátce střižené vlasy a hnědé oči. „Na sobě by měl mít černou bundu a pod ní červenou mikinu s kapucí. Dále by měl mít na sobě výrazné kotníkové boty v zelenomodré barvě značky Adidas nebo Nike a tmavé rifle,“ popsala oděv pohřešovaného policejní mluvčí.

Podle oznamovatele pohřešovaný téměř nekomunikuje. Má špatnou výslovnost, skoro nic nepřečte a je velmi pravděpodobné, že se mohl někde ztratit. „Jakékoli informace k pohřešovanému chlapci může veřejnost volat na linku 158,“ vyzvala Javorková.

Valašský deník

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.