Změny v pražské MHD vozíčkáři kritizují

Čtenáři komentují připravované změny v městské hromadné dopravě hl.m. Prahy, včetně plánovaného zrušení linky pro vozíčkáře H2.
— Karel Drda, z diskuse na iDNES.cz  Vozíčkář a kočárek

Vozíčkáře celkem chápu. U zoo se bude propalovat v zimním období nafta v kloubech naprosto zbytečně a tady zruší linku, která má celkem minimální náklady oproti jiným.
Ale zase trochu chápu i Ropid, ale zase představa, že v Solarisu pojede vozíčkář a kočárek, je pro mě taky docela zajímavá.

— Roman Poláček, z diskuse na iDNES.cz Segregaci jsem nepochopil

Pravdou jsou dvě věci:
1. Linka by klidně mohla vozit i nepostižené – tu segregaci jsem nikdy nepochopil.
2. Dopravní podnik koupil pro tyto linky zbytečně obrovské busy – klidně by stačila upravená SOR standardní délky (ne midibus).
Ale na druhou stranu metro je opravdu pro vozíčkáře technicky těžko dostupné kvůli mezeře, o výtazích a plošinách často fungujících spíše na heslo ani nemluvě.

A s velkou slávou spouštěný Motol bude vozíčkářskou pastí – má pouze boční nástupiště a je koncovou stanicí. Takže při poruše jediného výtahu při jízdě z centra vozíčkář zůstane na nástupišti uvězněn po několik dní – do soupravy jedoucí do obratiště totiž nesmí podle SPP nastoupit!

— René Cvrkal, z diskuse na iDNES.cz MHD na úrovni

Po večerech pravidelně stepuji na náměstí Republiky, čekám na libovolný spoj a kolem si to metelí prázdné H1 a H2 a davy otrávených cestujících jsou jim pro srandu králíkům. Rozhodně jsem pro slučování s běžnou linkou. Ono to tady totiž chytře jede 21.32 a pak 21.45, 21.52, 21.55. Totální opruz. Na to, že to je zcela nepoužitelný spoj, co jezdí jen ve všední den po dvou hodinách, tak dělá všem vozíčkářům víc ostudy než užitku. Jedině, že takový spoj může oproti běžné lince sloužit i více tělesně postiženým.

Ale to by speciální dodávka pro konkrétní jízdu byla levnější a praktičtější. Posledně jdu s vozíčkářem a řidič H1 u nás zastavil a doprošoval se, zda s ním jako nechceme jet. Aby měl aspoň dva cestující za den. Tomu říkám MHD na úrovni!

— Karel Drda, z diskuse na iDNES.cz Dnes tam jsou dva

Já osobně je občas potkávám, a pokud tam jsou dva lidé, tak si říkám „Ty bláho, dneska nějak hodně.“

— Martin Wallner, z diskuse na iDNES.cz RE: V těchto autobusech fakt bývá skoro pokaždé prázdno.

Změny v MHD

Kompletní přehled změn najdete na praha.idnes.cz

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.