Zaplatila dluh za invalidní důchodkyni

V březnu oslaví invalidní důchodkyně Anežka Křiváčková 81. narozeniny. Byly doby, kdy přežívala jen o čaji a rohlících. Velkou měrou k tomu přispěl i soused, který ze dne na den zmizel a důchodkyně za něj musí platit dluhy.

tv Barrandov
Poté, co jsme o vůbec nejstarší prodejkyni časopisu Nový prostor odvysílali reportáž, to ale vypadá, že se začíná vše obracet k lepšímu. Reportáž vyvolala vlnu solidarity a ozvala se o divačka, která se rozhodla, že dluh za Anežku Křiváčkovou doplatí.
Je jedno, jestli mrzne nebo prší, skromná penzistka prodává na plzeňském náměstí časopis téměř každý den. A to proto, aby mohla splatit dluh. Posledních 7 tisíc korun. Když jsme ji v pátek navštívili, netušila, jak dobrou zprávu ji neseme. Tak já vás poprosím, jestli byste mi přečetla, co vám ta paní píše.

Anežka KŘIVÁČKOVÁ:  Ráda bych za ní tento dluh zaplatila, napište mi, prosím, kam nebo na jaký účet bych měla tento obnos zaslat. Jsem taky důchodkyně, ale osud byl ke mně mnohem milosrdnější.
Dárkyně z Brna totiž už z reportáže poznala, že Anežka Křiváčková, které už před čase mlékaři tvrdili, že nebude chodit, pomoc prostě potřebuje.

Jarmila VÉBROVÁ, dárkyně:
Řekla jsem si, že ta si to zaslouží a mám pocit, že ta paní je strašně statečná. Vždyť ona vlastně prodává v zimě v létě za jakýhokoli počasí, že, a potom ještě další věc, že ona se nikoho neprosila o pomoc prostě, ona to brala tak, jak to je. Proto jsem se rozhodla, že jí teda vypomůžu, protože si myslím, že lidi by si měli pomáhat.

KŘIVÁČKOVÁ,: To víte, že chci moc, moc poděkovat, že jak se říká, vytrhla mi velkej trn z paty.

Díky paní Jarmile už bude mít invalidní prodejkyně časopisu utržené peníze konečně na přilepšenou.

KŘIVÁČKOVÁ:
Nebudu muset šetřit na ten dluh, jo, ale jak vidíte, všechno už mi odchází, potřebuju tuto koupit, potřebuju tamto koupit, vespod záplatovaný prádlo. Jakmile ušetřím nějakou korunu, tak musím si nakoupit a začnu, jak říkám, myslet na to, šetřit na pohřeb. Děti už si musely dělat na to půjčku.
Paní Jarmila ale nebyla jediná, kdo se rozhodl seniorce pomoct a zvednout ji v nelehké situaci náladu. Přišel nám další dotaz. Paní z Karlových Varů chce poslat důchodkyni dárek. No tak my ji pošleme adresu. I tak ale chce skromná stařenka prodávat časopis dál, tedy dokud jí to zdraví alespoň trochu umožní a všem, kteří si stěžují, že nemohou najít práci, vzkazuje.

KŘIVÁČKOVÁ:
Kdo chce práci najít, ten si jí najde.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.