Řidič srazil na přechodu ženu na invalidním vozíku a ujel

Policie pátrá po řidiči, který na přechodu pro chodce v Hradci Králové v pátek srazil ženu na invalidním vozíku a od nehody ujel.

HRADEC KRÁLOVÉ „Dopravní nehoda se stala pět minut před jedenáctou hodinou dopoledne v prostoru křižovatky před hlavním vjezdem do Fakultní nemocnice v Hradci Králové na přechodu pro chodce v ulici Zborovská,“ upřesnila hradecká policejní mluvčí Lenka Burýšková. Policisté zjišťují, kdo neznámé vozidlo řídil, a prosí o pomoc možné svědky.

Řidič jel v levém jízdním pruhu ze směru od křižovatky ulic Hradecká a Sokolská směrem na Vysokou nad Labem. Nyní je podezřelý, že neumožnil čtyřiašedesátileté ženě na vozíku bezpečně přejet přechod pro chodce na rozdíl od protijedoucích řidičů.

Postižená žena se vydala přes přechod v okamžiku, kdy jí dalo přednost vozidlo jedoucí ve stejném směru v pravém jízdním pruhu. Dosud neznámý řidič v levém pruhu ale nezastavil a ženu srazil.

„Žena utrpěla lehké zranění a byla ošetřena v nemocnici. Řidič z místa nehody odjel. Škoda na invalidním vozíku byla odhadnuta zhruba na dvacet tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.