Stanou se evropští muslimové pátou kolonou Islámského státu?

ilustrační foto: cell105 / Flickr.com

Není pochyb, že až se Islámský stát (IS) přiblíží k hranicím Evropy, bude se snažit aktivovat milionové masy muslimů v Evropě.

ilustrační foto: cell105 / Flickr.com

Situace bude v lecčems připomínat vliv hitlerovského Německa na sudetské Němce, kterých bylo v tehdejším Československu 3,3 milionu a kteří koncem 30. let minulého století úspěšně plnili úlohu páté kolony a významně pomohli hitlerovcům v obsazení Čech a Moravy.

Postup evropských muslimů coby novodobé páté kolony IS však jistě bude mnohem brutálnější. Zatímco v bývalém Československu v roce 1938 sudetští Němci masově demonstrovali a ve vrcholu krize henleinovské bojůvky zavraždily několik desítek československých úředníků a vojáků, ve Francii, kde dnes žije sedm milionů muslimů, by v celé zemi docházelo k bezpočetným teroristickým útokům, kdy by počet obětí byl nesrovnatelně vyšší a zabíjení by mělo masový charakter. Zatímco islamisté budou umět se zbraněmi zacházet, jejich oběti se ani nebudou umět bránit, neboť povinná vojenská služba zde byla zrušena již před mnoha lety a mnohý Francouz nikdy nedržel v ruce ani pistoli.

Dá se předpokládat, že francouzská policie a armáda bude mít problémy sama se sebou. I v jejich řadách je totiž mnoho muslimů, část z nich by nepochybně v rámci povstání obrátila zbraň proti vlastním kolegům. Kromě toho, účinnost ochrany policie a armády před teroristickým útokem je minimální. To se ukázalo nyní znovu ve Francii, která jen rozšířila počet evropských zemí, které mají již vlastní tragickou zkušenost s terorismem – Španělsko, Anglie, Rusko. Již nyní mnozí předvídají, že teroristických útoků bude postupně přibývat.

Je pravda, že ne všichni muslimové se přidají k džihádu. Někteří jsou pacifisté (ostatně i u sudetských Němců bylo podle průzkumu 10 % až 20% přesvědčených antifašistů), jiní jsou zase šíité a nebudou chtít konvertovat k sunnitskému islámu (Islámský stát je založen na sunnitském islámu a šíity považuje za odpadlíky od víry a zabíjí je). Ostatně i hitlerovští fašisté zabili odhadem na 220 000 Němců – sociálních demokratů, komunistů apod., kteří kritizovali ideologii Mein Kampfu. Nebo za tzv. noci dlouhých nožů nechal Hitler zlikvidovat podle některých zdrojů až několik set příslušníků SA.

Jestliže ideje světové nadvlády germánské rasy dokázaly za 2. světové války zfanatizovat miliony německých mužů, ideje světové nadvlády islámu dokážou zfanatizovat miliony islamistů.

Německý novinář Jürgen Todenhöfer, jenž byl nedávno několik dní v Islámském státu, ve své reportáži napsal: “Když jsme byli v jejich náborovém středisku, přicházelo denně 50 nových zájemců. Zářily jim oči a měli pocit, že přišli do zaslíbené země, že budou bojovat za správnou věc.“ A také napsal, že „jsou oddáni své věci a očekávají, že vbrzku dobudou Evropu.“(více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/novinar-pronikl-do-islamskeho-statu-o-zamerech-radikalu-nepochybuje-1148556)

Češi mají se silnou a agresívní menšinou vlastní historickou zkušenost. Nacistická okupace, jež následovala po sudetoněmeckém povstání trvala šest let. Osvobodí Evropu znovu Rusko a USA s Velkou Británií jako ji osvobodili před 70 lety od hitlerovců?

Evropa má stále ještě šanci tento tragický vývoj zvrátit. Musí však z Chamberlainovy politiky apeasementu (smířlivého ustupování) přejít k Churchillově tvrdosti a rozhodnosti.

V první řadě neposkytovat azyl militantním islamistům. Evropské muslimy, kteří projevují nepřátelské postoje k evropské demokracii a ke křesťanským hodnotám, zbavit občanství a vyhostit. Muslimy, kteří odjeli bojovat do Islámského státu rovněž zbavit občanství a zakázat jim návrat. Utnout toky milionů eur, které přicházejí ze zahraničí na podporu evropských islamistických buněk. Po vzoru české vlády nepřijímat muslimské uprchlíky, ale finančně se podílet na provozu uprchlických táborů v regionech sousedících se zemí, odkud tito lidé prchají – např. se Sýrií.

Je třeba, aby Evropa tlačila na USA, aby přestaly v arabském světě násilně vnucovat své pojetí demokracie a rozvracet dosud stabilní režimy. Islámský svět musí ke své vlastní demokracii dospět sám, vlastním vývojem, který může ovšem trvat celá staletí, stejně jako celá staletí trval v Evropě vývoj ze středověkého feudalismu do dnešního typu demokracie. Budou-li se ozbrojené síly z křesťanských zemí vměšovat do vnitřních záležitostí islámského světa, vyslouží si tito novodobí „křižáci“ nadále jen nenávist muslimů. Evropa musí být pro muslimský svět mírovým vzorem, nikoli ozbrojeným mravokárcem.

Jan Hniesdo
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.