Na tři krále už se těší v mnoha městech

Slavnostním koncertem v kostele Nalezení svatého kříže v Liberci začala v předvečer svátku tří mudrců tradiční Tříkrálová sbírka.

Liberecko – Loni vynesla více než 188 tisíc korun. A šla na pomoc těm nejpotřebnějším. Především na azylové domy pro matky s dětmi nebo na speciální lavici pro postiženého školáka v Hrádku nad Nisou.

„Peníze buď rozděluje Charita na vlastní projekty, nebo se ke sbírce připojí přímo organizace, které vybírají na konkrétní věc. Třeba jako ve zmíněné hrádecké škole,“ popsal ředitel Oblastní charity Liberec (OCHL) František Sehoř.

Vybírat se tak bude nejen v samotném Liberci, ale i dalších městech. „Máme několik skupinek, které mají na osmdesát kasiček, speciálně určených na jednotlivé projekty, lidé si tak mohou vybrat, na co přispějí,“ řekl.

Tři králové se tak vydají nejen do zmíněného Hrádku nad Nisou, ale i Chrastavy, Bílého Kostela, Českého Dubu nebo Nové Vsi. „Nejvíc se už asi těší v Hrádku. Je zajímavé, že právě ve městech, která byla tak postižena při povodních jsou lidé nejštědřejší. Asi nejvc chápou význam okamžité pomoci,“ popsal ředitel.

V Liberci můžete skupinky, k nimž patří většinou dobrovolníci Charity – děti i dospělí, ale také skauti, potkat třeba v Ruprechticích, Vratislavicích nebo Osečné. Sbírka potrvá až do 14. ledna a zakončena bude v Divadle F. X.Š před začátkem představení.

Liberecký deník
http://www.liberecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.