Napadl a okradl vozíčkáře

Šest let za mřížemi, takový rozsudek si vyslechl u soudu osmnáctiletý Marek Polhoš. 1. října na tramvajové zastávce v Ostravě přepadl mladého muže na invalidním vozíku a ukradl mu telefon. Matku odsouzeného poslal soudce také na 3,5 roku do vězení za to, že mu při loupežném přepadení pomáhala.

televize Nova

Lukáš KRÁL, okradený vozíčkář: Jel jsem do práce a na tramvajové zastávce jsem dělal na telefonu a zezadu jsem po několika minutách ucítil, že mě někdo chytl za vlasy a praštil mi prudce hlavou o kovový rám vozíku.

Se čtyřiadvacetiletým Lukášem se život nemazlí. Má diagnózu spinální svalová atrofie, postupně mu tak ochabují svaly na těle. Od 10 let se pohybuje už jen na vozíku. Na otřesný zážitek ze začátku října asi nikdy nezapomene.

Bylo krátce před polednem, kdy si bezbrannou oběť vybral na zastávce osmnáctiletý mladík. Podle obžaloby vše sledovala jeho matka. Vozíčkáře Lukáše surově napadl a zvrátil mu hlavu do záklonu. Kvůli špatné hybnosti se tak Lukáš mohl udusit. Mladý muž s ukradeným telefonem utekl.

Lukáš KRÁL, okradený vozíčkář: Přiznám se, že od té doby se trošku bojím.

Hlídka policistů po několika minutách v okolí zahlédla mladíka, který odpovídal popisu. Když je viděl, začal zrychlovat a ukradený telefon pak předal své matce.

Jan KRČA, státní zástupce:  A za toto se odsuzují: obžalovaný Marek Polhoš k trestu odnětí svobody v trvání 6 let. Dále Květoslava Polhošová k trestu odnětí svobody v trvání 3 let a 6 měsíců.

Tomáš VESELSKÝ, obhájce:  Považujeme 6 let za nepřiměřeně přísný trest z toho důvodu odvolání do výroku o trestu.

Osmnáctiletý Marek Polhoš není pro soud žádný nováček. Už se zpovídal za napadení vychovatele ve výchovném ústavu a ještě bude souzen za další krádež. televize Nova

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.