Sierraleonský prezident vyzval k modlitbám a půstu proti ebole

Sierraleonský prezident Ernest Bai Koroma vyzval v dnešním novoročním projevu k týdnu modliteb a půstu v rámci boje proti epidemii eboly v zemi, kde byl zaznamenán rekordní počet případů nakažení touto nemocí. Informovala o tom agentura AFP.

„Se souhlasem náboženských vůdců vyzýváme k sedmi dnům modliteb, půstu a dobročinnosti počínaje dneškem,“ prohlásil prezident. Zároveň požádal své spoluobčany, aby se k sobě chovali hezky a odpouštěli si.
Obyvatelé země jsou z 60 procent muslimové, z deseti procent křesťané a ze 30 procent animisté. V Sieře Leone, stejně jako v mnoha dalších afrických zemích, slaví lidé rádi všechny náboženské svátky.
Koroma také oznámil, že budou zahájeny přípravy na znovuotevření škol uzavřených od vyhlášení stavu nouze kvůli ebole na konci července.
Sierra Leone v prosinci vystřídala sousední Libérii na prvním místě v seznamu zemí nejvíce postižených ebolou. Podle bilance Světové zdravotnické organizace (WHO) z konce prosince si nemoc vyžádala v těchto zemích a v Guineji přes 7800 obětí.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.