Policista v Kolíně pomohl bezdomovci vrátit se zpět do života

I když řadě z vás přijde policejní heslo spíš úsměvné, jeden policista z Kolína mu dal nový rozměr. Pomáhá a chrání totiž jednoho muže bez domova.

Prima FTV

Dneska se panu Dostálovi lesknou oči dojetím, a to kvůli tomuto policistovi. Ten mu totiž dal druhou šanci. Sám říká, že se stal obětí opičí lásky. Žena ho prý v roce 2004 opustila a od té doby už jen přežíval, a to v ulicích Kolína.

Stanislav DOSTÁL :2009 vomrzliny takový menší, za tejden větší, no a tak jsem přišel vo prsty, noha v nártu a za 2 roky pod kolenem noha.

V tu dobu v uvozovkách „bydlel“ v autobusové zastávce a tam ho objevil policista Tomáš. Bydlí totiž jen kousek od zastávky a navíc dostával na služebnu oznámení od kolemjdoucích. Po službě tak za panem Dostálem přišel a rozhodl se mu pomoci.

Tomáš SLÁDEK, policista:  Navázat komunikaci se sociálkou v Kolíně, vyplňovat nějaký dokumenty, odnýst je, zajistit panu Dostálovi nějaký schůzky třeba na tý sociálce.

V rekordním čase se mu panu Dostálovi podařilo sehnat azylový bydlení, nosil mu nákupy a pomáhal zařizovat bydlení.

SLÁDEK, policista:  Já jsem třeba měl největší radost z postele, která se nám podařila sehnat a umístit vlastně do toho bytu, protože na základě tý si pan Dostál mohl po několika měsících lehnout.

Do té doby trávil noc vždy na svém invalidním vozíku, a to jeho zbídačeným končetinám rozhodně neprospívalo. A zajistil mu aktivitu i přes den. Sehnal mu péči v Animě, organizaci, která se stará o seniory, a kterou založilo město Čáslav. Může se tam věnovat různým aktivitám a tak nemusí být sám doma.

Václava PENTOVÁ, pečovatelka:  Pan Dostál je tady 14 dní a myslím si, že do normálního života se určitě může začlenit. Je šikovnej, že se zapojí i do různejch činností a myslím si, že ho mají i klienti rádi.

Tomáš takto pomáhal ve svém volném čase, téměř nikomu nic neřekl. I jeho velitel se o jeho činech dozvěděl vlastně náhodou.

velitel policisty:  Chtěl bych si přát, aby takových policistů bylo více. To je prostě věc, která si zaslouží pochvalu.

Letošní Vánoce budou pro pana Dostála výjimečné. Bude to totiž poprvé po 10 letech, kdy je bude slavit doma.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.