Palachovka opět vylovila medaile z bazénu v Lounech

ilustrační foto: Flickr.com

Okresní organizace pro pomoc mentálně postiženým (OOSPMP) a Plavecká škola PROSEN z Loun uspořádaly tradiční plavecké závody pro sportovce s mentálním postižením.

Chomutov, Louny Letošního 10. ročníku plaveckých závodů INTEGRACE se v Městské plavecké hale v Lounech zúčastnilo deset organizací, které o mentálně postižené pečují. Vedle lounských týmů to byli například sportovci z Litvínova, z Neratovic, z Meziboří, z Červeného Hrádku a tradičně na závodech nechyběli ani plavci z PALACHOVKY – ze Základní školy speciální a Mateřské školy z chomutovské Palachovy ulice.

A devítičlenný tým plavců z Palachovky se mezi účastníky 10. INTEGRACE vůbec neztratil. Palachovka si nakonec do Chomutova odvezla 11 medailí – 3 zlaté, 2 stříbrné a 6 bronzových a letošní svoji úspěšnost si tak mohli sportovci z Palachovky připsat ke svým úspěchům z minulým ročníkům těchto plaveckých závodů v Lounech.

Organizátoři z OO SPMP Louny letošní jubilejní 10. ročník pořádali pod patronací Nadace Charta 77 a města Louny opět s velkou obětavostí a za nadšené pomoci rozhodčích a plaveckých instruktorů z lounské plavecké školy PROSEN a všichni si zaslouží za svoje aktivity a obětavost velký dík.

Úspěšné vystoupení plavců z Palachovky bylo doprovázeno nadšením celé devítičlenné plavecké party nejen při přebírání medailí na stupních vítězů, ale také po cestě domů v autobusu. Radovali se nejen žáci, ale i paní učitelky, které je na závodech „kaučovaly”.

Mladí sportovci z Palachovky tak mají za sebou další velký sportovní den v tomto školním roce. Medaile si přivezli ze Sportfestu v Annabergu– Buchholzi, účastnili se plaveckého maratónu v Lounech, halloweenského bowlingu také v Lounech a do třetice to byla 10. INTEGRACE opět v plavání.

Chomutovský deník/Josef Griml,

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.