„Kdo zlobil?“ Mikuláš přišel i za handicapovanými dětmi

ilustrační foto: lumix2004 / stock.xchng

Tradiční akce klubu Míša se konala ve Frýdlantě nad Ostravicí. Potěšila děti i dospělé. Deník zaujalo….

ilustrační foto: lumix2004 / stock.xchng

Frýdlant nad Ostravicí – V pátek vpodvečer ovládli ulice a domácnosti Mikuláš, čert a anděl, o den později zamířili i za dětmi z klubu Míša.

Frýdecko¬místecký klub sdružuje zdravotně postižené mladé lidi a jejich sourozence, kamarády a rodiče. Mikuláše a jeho pomocníky vítají každoročně už patnáct let, tedy od počátku fungování klubu Míša.

„Na mikulášskou akci chodíme pravidelně, členkou klubu jsem totiž už od začátku. Předáváme si mezi sebou informace, jak to doma zvládáme, jak je to s lékaři a podobně,“ popsala jedna z maminek Soňa Švecová z Frýdlantu nad Ostravicí.

Ani letos si čert do pekla nikoho neodnesl, místo toho se děti dočkaly od Mikuláše sladké odměny i drobných dárků. Část z nich se nebála a před desítkami přihlížejících vyprávěla básničku nebo zazpívala písničku.

„Těšil jsem se na Mikuláše, anděla, čerta a taky na kamarády, které tady mám. Dostal jsem třeba nějaké sladkosti i pexeso,“ líčil Petr Eliáš z Palkovic. Mikulášskou besídku klubu Míša letos hostil sál ve frýdlantském domově pro seniory. Zpívalo se, soutěžilo, tleskalo výkonům dětí na jevišti. Většina z těch, kteří sem v sobotu zavítali, se na klubových akcích potkává pravidelně.“V květnu jsme dělali smaženici, byli jsme na výletě v Luhačovicích, v aquaparku, v září jsme opékali v Sokolíku,“ vyjmenovala předsedkyně klubu Soňa Běčáková.

Od svého vzniku se klub, který působí po celém Frýdecko¬Místecku, výrazně rozrostl. Rodiče si díky spolku mohou vyměňovat zkušenosti, názory nebo si jen tak popovídat. Aspolečně mají s dětmi možnost strávit volný čas netradičními aktivitami.

Třeba loni si ve Frýdlantě nad Ostravicí užili Havaj párty a bubnování. „Příští rok chceme bubnování zopakovat, dětem se to hodně líbí,“ doplnila Soňa Běčáková.

 

http://www.frydeckomistecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.