V Olomouci se začnou prodávat vánoční hvězdy na pomoc dětem

Celkem 32.000 kusů tradičních vánočních květin je letos připraveno do olomoucké sbírky na pomoc těžce nemocným dětem. Vánoční hvězdu si budou moci lidé od pondělka koupit v centru Olomouce, ale i na různých místech České republiky.

Výtěžek je určen pro malé pacienty hemato-onkologického oddělení na dětské klinice Fakultní nemocnice v Olomouci, řekla dnes ČTK koordinátorka sbírky Eva Dvořáková. Sbírka má dlouholetou tradici, mezi lidmi se setkává s obrovskou solidaritu.

Symbol Vánoc se ve městě a v okolí prodává již 16 let. „Loňský výtěžek 1,74 milionu korun, který zůstává jako předešlé peníze v regionu, byl využitý na humanizaci dětského hemato-onkologického oddělení, na sociální pomoc rodinám a na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě,“ uvedla Dvořáková.

S prodejci vánočních hvězd se budou moci lidé setkat od pondělka například v olomoucké Galerii Caesar, na dětské klinice olomoucké fakultní nemocnice či v obchodních centrech. V dalších dnech se bude prodávat také v Litovli, Velké Bystřici, ale i na jiných místech v České republice. Podle koordinátorů šlo původně pouze o regionální sbírku, která se rozrostla poté, co se začali ozývat i lidé z jiných koutů země.

Vánoční hvězdy tak organizátoři projektu dodávají po celé republice. Do sbírky se každoročně zapojuje řada dobrovolníků. Jsou mezi nimi vyléčené děti a jejich rodiny, ale i zdravotní personál, přátelé Šance – sdružení rodičů a přátel hematologicky a onkologicky nemocných dětí, které sbírku organizuje.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.