Při nákupech ukradli ženě z invalidního vozíku kabelku

Případ, nad kterým každý slušný člověk nevěřícně kroutí hlavou, se stal v ulici Osvobozených politických vězňů v Kladně. Zatím neznámý pachatel v prodejně v Kročehlavech okradl ženu na invalidním vozíčku.

Výtečník sebral šestašedesátileté Kladeňačce kabelku, kterou měla zavěšenou na vozíku. „Obsahem kabelky byly dva mobilní telefony, klíče od bytu dálkový ovladač na otevírání vchodových dveří a peněženka s finanční hotovostí a doklady,“ uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová. Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

„Opět upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a své věci měli neustále pod dohledem. Zloději umí využít i malou chvilku nepozornosti a tímto způsobem se obohatit ve svůj prospěch,“ dodala mluvčí Jana Šteinerová.

Policisté dále upozorňují všechny návštěvníky obchodních domů, aby byli zvláště nyní v období předvánočních nákupů velmi obezřetní. „Ponechané kabelky, batohy a jiná zavazadla na nákupních košících nebo v kočárcích jsou pro pachatele mnohdy snadnou kořistí,“ uzavřela Šteinerová.
Vozíčkářka Mirka z Kladna už se s bezcitnými zloději setkala, když ji jeden výtečník ukradl telefon.

„Byl jeden mladík od mého známého. Tehdy nás někam vezl a dával mi vozík do kufru. Ještě jsemhoupozorňovala, ať si dává pozor, že tammámmobil. Pak nás vyložil a než jsem si stačila zkontrolovat, že ho mám, odjel. To se mi stalo asi před deseti let. Od té doby už nejsem tak důvěřivá a dávám si větší pozor,“ řekla Mirka.

„Bohužel znám i takové případy, kdy jedné starší paní ukradli z vozíku celý důchod,“ dodala smutnou skutečnost. Sama si při nákupech peněženku pečlivě hlídá.“Mámpořád ji schovanou u sebe, navíc mám na vozíku svého psa a toho se zloději většinou bojí,“ dodala vozíčkářka.

A co si vlastně myslí o takových hyenách, které neváhají okrást hendikepovaného člověka? „Říkám si, že se jim to dvojnásobně vrátí,“ okomentovala čtyřiačtyřicetiletá Mirka z Kladna.

Opět upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a své věci měli neustále pod dohledem. Zloději umí využít i malou chvilku nepozornosti.

www.kladensky.denik.cz

vydáno dne 19.11.2014

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.