Veletrh bydlení a módy přinese v Olomouci maraton přehlídek

ilustrační foto: creativist collective / Flickr.com

Dva dny módních přehlídek, přednášky, ale i výstava fotografií mapující evropské tradice lázeňství doprovodí od 31. října do 2. listopadu výstavy Bydlení a Moderní žena na olomouckém výstavišti Flora. Snížené vstupné pro invalidy bude 50 Kč.

Letos poprvé se obě akce spojí během jednoho veletrhu.

„Spojení obou akcí je na výstavišti novinkou. Našli jsme nyní model, jak obě akce dělat společně,“ řekl ředitel výstaviště Flora Jiří Uhlíř. Obě výstavy se navíc vrací na výstaviště po několikaleté přestávce.

„Loni se výstava Bydlení neuskutečnila, pavilon A byl ve výstavbě. Jubilejní 20. ročník jsme chtěli předvést v opraveném pavilonu,“ doplnil Uhlíř.

Třídenní program bude hostit pavilon A i venkovní plochy. Na výstavě Bydlení budou představeny nejmodernější trendy, které budou prezentovat na 500 metrech čtverečních čtyři desítky vystavovatelů. Chybět nebude aktuální nabídka zařízení bytů, dětského nábytku či repliky historického nábytku.

„Na výstavě bude zastoupen také sortiment bytových doplňků, textilií, koberců, svítidel či obrazů. Své zastoupení budou mít i firmy zabývající se úpravnami vody,“ uvedl garant akce Lukáš Juřica.

Devět desítek vystavovatelů bude zastoupeno na výstavě Moderní žena. Představí na ní zejména kosmetiku, oblečení či šperky. „Velký zájem na této výstavě vždy přitahovaly módní přehlídky.

Molo bude stát v centru pavilonu a přehlídky se na něm uskuteční sedmkrát denně,“ uvedl garant výstavy Daniel Vaverka.

Novinkou veletržní akce je i výstava fotografií mapující vývoj a zvyky lázeňské kultury ve Finsku, Lotyšsku, Turecku a Maďarsku. Spojením obou výstav se podle pořadatelů naplnily všechny výstavní prostory pavilonu.

Souběžně s veletrhem, který se koná od 31. října do 2. listopadu, se v pavilonu E uskuteční také samostatná výstava vláčků včetně ukázky pětadvacetimetrového kolejiště.

ilustrační foto: creativist collective / Flickr.com

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.