Biháry má zlato z MS

V dnech 11. až 20. 10. 2014 se v turecké Antalyi konalo 12. mistrovství IBSA zrakově postižených v powerliftingu a benchpressu.

Česko reprezentoval pětinásobný mistr světa a držitel světového rekordu v benchpressu v kategorii do 82,5 kg Martin Biháry.

Jedenačtyřicetiletý rodák z Rokycan bojoval pouze na vzpěračské lavici, protože kromě zrakového postižení má i postižení tělesné, které mu nedovolí bojovat ve všech třech disciplínách powerliftingu.

V jeho váhové kategorii se sešlo celkem sedm zrakově postižených borců z různých koutů světa. Biháry sice zvednul o 10 kg méně než v roce 2013, kdy jeho výkon měl hodnotu 170 kg, přesto tento výkon stačil na zlato.

„S výsledkem 160 kg jsem spokojený. Moje letošní příprava byla o polovinu kratší, protože dlouho nebylo jasné, jestli se mi podaří získat prostředky na účast, nakonec se to ale podařilo. Podpořil mne třeba Lou Fanánek Hagen. Na výsledku se podepsal i zdravotní problém, který mne postihl v průběhu mistrovství. Na první pokus jsem zkusil 140 kg a zjistil jsem, že to jde dobře, tak jsem přidal rovnou 10 kg a vzápětí dalších 10 kg a vyšlo to,“ hodnotil svůj výkon Biháry.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.